Právě vysíláme

Fiedlerski odkládá masku a vydává song Bugs Bunny

5. dubna 2021 8:10
Fiedlerski odkládá masku a vydává song Bugs Bunny

Již před rokem nastartoval úspěšný český producent Ondřej Fiedler svou sólovou kariéru pod pseudonymem Fiedlerski. Jeho prvotinou byl singl Time Is A River, na kterém spolupracoval s britským zpěvákem Jamesem Harriesem a započal tak éru v masce.

Jeho tvorba pokračovala přes úspěšné singly Roles a Black Hole s velkou nadějí české hudební scény, zpěvačkou a rapperkou Annabelle, až po hit Pápá Benem Cristovao a Steinem 27. Nyní Fiedlerski vydává spolu s MarcellemTotally Nothinem song Bugs Bunny, kterým uzavírá své debutové EP ID 2.21.92, jež právě vychází na všech streamovacích platformách.

Proč ID 2.21.92?

Název EP ID 2.21.92 je datum umělcova narození. „Chtěl jsem tím završit temnější období, kde jsem experimentoval jak po hudební stránce, tak po vizuální. Proto taky maska na obalu EP symbolicky hoří. Neznamená to, ale že masku odkládám napořád, mám v hlavě další vize toho projektu, chci jít asi pořád trošku proti proudu. Nechci být svazovaný tím, že musím mít masku pořád, když jí budu chtít odložit na nějaký čas, tak to prostě udělám. Chci, aby to bylo autentický,“ vysvětluje Fiedlerski.

Jako producent je zvyklý, že jeho muzika plní první příčky českých i zahraničních hitparád. „Dlouho pracuju s interprety, všem tak nějak radím, co mají dělat, ale sám jsem to pořádně nezkusil. Tak mě zajímalo, jaký to je. Je to, jako když 10 let makáš v pizzerii jako obsluha, a přitom koukáš na dělání pizzy. Za tu dobu už vlastně víš, jak tu pizza dělat, a chceš ji taky začít dělat, protože tě to obsluhování vlastně už tak nebere a pořád pokukuješ po té troubě s pizzou. A jednoho dne se hecneš a řekneš si, že prostě tu pizzu zkusíš udělat,“ říká s úsměvem Fiedler.

Plány do budoucna jsou stále zahraniční, jelikož by se Fiedlerski chtěl i nadále věnovat především anglickým textům. Domácí scéna se ale jistě může těšit na další rapové kolaborace, jakou byla například ta na singlu Pápá, kterou Fiedlerski vybočil.

Zdroj: Universal Music

Články, které by tě mohly zajímat