Právě vysíláme

Foo Fighters se na albu But Here We Are vyzpívávají ze smrti bubeníka Hawkinse

2. června 2023 13:18
Foo Fighters se na albu But Here We Are vyzpívávají ze smrti bubeníka Hawkinse

Foo Fighters vydávají první album po smrti Taylora Hawkinse. Nejnovější počin But Here We Are uvádí desetiminutovým singlem The Teacher s videoklipem v režii Tonyho Ourslera. Přestože se skladba nepodobá ničemu, co kapela dosud vytvořila, je opravdu snadné ji identifikovat jako esenci Foo Fighters.

The Teacher poskytuje pozadí pro krátký film, který režíroval Tony Oursler. Ten je známým umělcem již od konce 70. let a na svém kontě má pozoruhodné nahrávky, sochy, obrazy, instalace a performance. Do povědomí Foo Fighters se dostal spoluprací s Davidem Bowiem na albu Where Are We Now?, které vyšlo v lednu 2013. Tentokrát vytvořil dezorientující soubor obrazů plných emocí, které překračují hranice času a prostoru. Záhadný příběh The Teacher je Foo Fighters, jak jsme je ještě nikdy neslyšeli a – díky Ourselerově interpretaci – ani neměli možnost vidět.

Skupina je v současné době na turné, na kterém novou desku propaguje. But Here We Are je brutálně upřímnou a emocionálně syrovou odpovědí na všechno utrpení, které hudebníky Foo Fighters v uplynulém roce potkalo. Je svědectvím o léčivé síle hudby, přátelství a rodiny. Odvážné, zničující a neochvějně autentické album otevírá singl Rescued. Je to jedna z deseti skladeb, které procházejí celou škálou emocí: od vzteku a smutku po klid a přijetí a nespočet bodů mezi nimi.

But Here We Are produkovali Greg Kurstin a Foo Fighters. Je jedenáctým albem sestavy a zároveň první kapitolou jejího nového života. Zvukově zde najdeme naivitu blízkou debutu Foo Fighters z roku 1995, ale také vyzrálost a hloubku známou z jejich pozdější tvorby. Je zvukem bratrů, kteří našli útočiště v hudbě, jež je před 28 lety spojila. Proces, který se pro ně stal terapií, aby mohli pokračovat ve své vlastní cestě.

 

Články, které by tě mohly zajímat