Právě vysíláme

Foo Fighters zrušili po úmrtí Taylora Hawkinse turné i vystoupení na Grammy

1. dubna 2022 14:10
Foo Fighters zrušili po úmrtí Taylora Hawkinse turné i vystoupení na Grammy

Foo Fighters před několika dny přišli o bubeníka Taylora Hawkinse, který se pravděpodobně předávkoval. Už za pár dnů měli vystoupit na Grammy, vzhledem k okolnostem se však rozhodli svou účast zrušit. Stejně tak i turné, s nímž měli zamířit i do Evropy.

Pátek 25. března 2022 se zapsal mezi nejčernější Foo Fighters. Kapelu tragicky opustil její bubeník Taylor Hawkins, který se pravděpodobně předávkoval. Lékaři v jeho těle nalezli až deset různých opiátů. K nešťastné události došlo jen krátce před vystoupením formace v Paraguayi, kde měla zahrát v rámci svého turné na tamním festivalu.

Podle všech dostupných informací mělo být tělo hudebníka již přepraveno zpět do Spojených států amerických. Kdy se uskuteční pohřeb, není známo. Foo Fighters se rozhodli dát si pauzu od hraní, aby se přes jeho smrt dostali. Zrušili jak nadcházející data turné, tak své vystoupení na Grammy.

„S obrovským smutkem potvrzujeme, že v souvislosti s odchodem našeho bratra Taylora Hawkinse nadcházející koncerty rušíme. Je nám líto, že se neuvidíme. Chceme teď truchlit, nechat zahojit naše rány, mít u sebe své milované a vzpomínat na časy, kdy jsme byli všichni pohromadě,“ oznámila kapela.

Hawkins působil ve Foo Fighters od roku 1997, kdy vystřídal jejího původního bubeníka Williama Goldsmithe. Skupina vznikla v roce 1994 a několikrát vystoupila v Praze.

Články, které by tě mohly zajímat