Právě vysíláme

Fotbalové EURO 2020 zná svou hymnu, složil ji DJ Martin Garrix ve spolupráci s členy U2

17. května 2021 8:10
Fotbalové EURO 2020 zná svou hymnu, složil ji DJ Martin Garrix ve spolupráci s členy U2

Fotbalové mistrovství Evropy, které odstartuje už 11. června, zná svou oficiální hymnu. Složil ji nizozemský DJ Martin Garrix ve spolupráci s Bonem a The Edge s U2 a jmenuje se We Are The People.

Oficiální hymna k EURO 2020 byla představena ve Wembley, kde se odehrají zápasy skupiny D, ve které je i Česká republika, a také semifinále a finále. Píseň vytvořili Martin GarrixBonem a The EdgemU2 k oslavě radosti ze života a fotbalu.

Doprovází ji tematický videoklip, který trio natáčelo v Londýně. Je laděný tak, aby zval fotbalové fanoušky ke sledování všech utkání.

Na hudebním podkladu pracoval Garrix téměř tři roky.Martin zbožňuje fotbal, takže to pro něj byla obrovská příležitost. Při hledání svých spolupracovníků se zaměřil na absolutní špičku. Strávil měsíce nad tím, aby byla skladba dokonalá, a jakmile se k němu připojili Bono a The Edge, dosáhlo vše nového vrcholu,“ uvedl zdroj deníku The Sun.

Stejně jako DJ jsou fotbalovými fanoušky také členové U2. Bono ke skladbě napsal text, The Edge pak dodal kytarovou linku. Spolupráci s Garrixem, který se podílel hudebním doprovodem na závěrečném ceremoniálu olympiády v Pchjongčchangu, si oba pochvalují.

Zdroj: ČTK, The Sun

Články, které by tě mohly zajímat