Právě vysíláme

Glastonbury letos nebude, oznámili pořadatelé

21. ledna 2021 14:20
Glastonbury letos nebude, oznámili pořadatelé

O nejistotě ohledně uskutečnění jubilejního padesátého ročníku festivalu Glastonbury hovořili pořadatelé už vloni v srpnu. V oficiálním prohlášení nyní potvrdili, že se akce opravdu ruší.

„S velkou lítostí musíme oznámil, že se tento rok festival Glastonbury neuskuteční. Přes naše veškeré úsilí pohnout nebem i zemí je nyní jasné, že nebude možná ho uspořádat. Mrzí nás, že vás musíme zklamat,“ omluvili se v oficiálním dopisu pořadatelé, kteří už loni v srpnu viděli uskutečnění akce za málo pravděpodobné.

Už dříve navíc zakladatel akce varoval před krachem. „Ročník 2021 proběhnout musí, jinak nám hrozí bankrot,“ uvedl Michael Eavis, jehož dcera stojí v čele organizačního týmu. Zároveň dodal, že pokud se festivaly v tomto roce nerozběhnou, hrozí vážné finanční potíže celému hudebnímu průmyslu.

V roce 2020 měl festival Glastonbury oslavit jubilejní padesátý ročník. V programu měl taková jména jako Taylor Swift, Paul McCartney, Lana Del Rey nebo Haim. Zda s vystupujícími počítají pořadatelé i pro příští ročník, neoznámili.

Zdroj: Facebook, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat