Právě vysíláme

Hravost a melancholické nálady. Písničkář JAMES HARRIES vydává album Superstition!

2. února 2020 8:00
Hravost a melancholické nálady. Písničkář JAMES HARRIES vydává album Superstition!

Poslední dva singly Lights a Superstition britského písničkáře Jamese Harriese bodovaly na předních příčkách Hitparády českého radiového éteru – IFPI. Tyto skladby jsou součástí nového alba s názvem Superstition.

V písničkách se střídá hravost a dravost s melancholickými náladami a Jamesův charismatický hlas se rychle dokáže dostat posluchačům pod kůži. Label Tranzistor vydání alba Superstition načasoval hned na začátek magického roku 2020 a nedal na pověru gramofonového trhu, že důležitá alba se vydávají jen před Vánoci. Čirou radost z nových písní dopřeje James Harries svým příznivcům i prostřednictvím stejnojmenného koncertního turné, které odstartuje v Čechách 21. února 2020 v libereckém klubu Warehouse.

Britský písničkář poprvé ve své kariéře natočil album s českým producentem Viliamem Bérešem. Album Superstition, které od posledního vydaného titulu Until The Sky Bends Down dělí celých pět let, je trochu odlišné od zpěvákovy dosavadní produkce. „Pokud by někdo chtěl zařadit moji novou tvorbu do nějakého žánru, tak jde o písničkářskou pop music s přídavkem gospelu, soulu a blues,“ komentuje případné zaškatulkování Harries a dodává: „Tohle album mi dalo prostor a hlavně čas k poznávání i prožívání témat lásky a ztráty, která mne inspirují k tvorbě.“

 

Novinkou v kariéře Jamese Harriese je také jeho historicky první duet. Píseň s názvem Something Like This natočil s mladou slovenskou zpěvačkou, která si říká Blanch. Ta je podle slovenských i tuzemských médií velkým objevem a nadějí na indie popové scéně.

James Harries představí nové písně v rámci české části své Superstition Tour 2020, která bude mít osmnáct zastávek. Na prvních šesti koncertech ho doprovodí klávesista Martin Kryštof Kroupa a bubeník David Landštof. Vstupenky na českou část turné jsou již k dispozici na webových stránkách Jamese Harriese. Album vychází na labelu Tranzistor v pátek 31. ledna a na CD i v digitálních formátech bude v exkluzivní distribuci společnosti Supraphon.

 

Zdroj: Tranzistor Label

Články, které by tě mohly zajímat