Právě vysíláme

Hudební bizáry: Když se nezaleknete ničeho…

30. července 2019 10:10
Hudební bizáry: Když se nezaleknete ničeho…

Dneska si představíme skupinu, která to dotáhla na ten nejvyšší level hudební prostituce: řeč bude o kapele, která si říká Showband, A to, co tahle parta předvádí je opravdová show.

Na stránkách skupiny se dočtete, že vznikla v roce 2002 a pro českou scénu to znamenalo… vlastně vůbec nic. Showband zkrátka představuje kapelu, která k vám na objednávku udělá kopii vystoupení Michala Davida, skupiny Elán, nebo i staré dobré „od Bacha po Vlacha“. Na tom by asi nebylo nic špatného. Revivaly k hudbě zkrátka patří, ať se nám to líbí, nebo ne.

Podivnější je to, že kapela začala vydávat desky, které ale samozřejmě neobsahují jejich vlastní věci. Skupina si vždy vybere jednoho interpreta, z jehož repertoáru si vybere několik písniček, ty posléze přehraje ve studiu a vydá je jako „BEST OF…“. Showband už takhle přehrál písničky od Tomáše Kluse, Daniela Landy, Boney M., Michala Davida nebo Michala Tučného.

Na obalu takového CD vždy najdeme velkým písmem napsané jméno onoho slavného jména, pod kterým malinkatým písmem stojí: „Hraje skupina Showband“.

Tyhle CD Showbandu se prodávají jen o pár korun levněji, než původní desky interpretů. Je tohle fér? Posuďte sami!

Zdroj: YouTube

 

Články, které by tě mohly zajímat