Právě vysíláme

Hudební bizáry: Tuhle zpěvačku si nespletete s žádnou jinou

17. června 2019 10:10
Hudební bizáry: Tuhle zpěvačku si nespletete s žádnou jinou

Máme tu další z řady vlastně celkem roztomilých hudebních bizárů. Zpěvačka Jana Uriel Kratochvílová má opravdu nezaměnitelný hlas, stejně tak její image by se dala nazvat přinejmenším jako hodně výstřední.

Mnoho z vás jistě zná písničku V stínu kapradiny spal. Tu nazpívala zpěvačka Jana Kratochvílová, v té době už dost výstřední osobnost, která to v socialistickém Československu rozhodně neměla jednoduché. Tři roky po vydání téhle skladby, v roce 1983 také emigrovala.

A právě její činnost v zahraničí a to, co tam začala vytvářet společně se svým přítelem Jiřím Hrubešem, ji dostává až k nám do hudebních bizárů. Jana Uriel Kratochvílová totiž začala nosit opravdu netypické kostýmy a ponořila se do studií různých alternativních věd. Takže se k jejímu hlasu, který měl vždy až netypický rozsah, přidalo také extravagantní oblékání a lehce ulítlé názory.

Právě proto si Janu Uril Kratochvílovou občas pozvou do televize, kde rozpráví o nejrůznějších tématech. Kratochvílová totiž například nevěří na klasické pojetí času a podobně… Zpěvačce nelze upřít její hudební kvality, ale to všechno okolo je… zkrátka bizár, jak se sluší a patří! Mrkněte se ostatně sami!

 

Nebo…

 

Zdroj: YouTube

Články, které by tě mohly zajímat