Právě vysíláme

Hvězda seriálu Zoo natočila svůj první singl. Věnuje ho těm, kdo neutíkají před bolestí

15. dubna 2024 11:44
Hvězda seriálu Zoo natočila svůj první singl. Věnuje ho těm, kdo neutíkají před bolestí

Hvězda seriálu Zoo Šimon Bilina zveřejnil po duetu Nebreč s Davidem Stypkou svůj první sólový singl. Pojmenoval ho To svý a rozhodl se ho věnovat všem, kdo neutíkají před bolestí.

Píseň, za jejíž produkcí stojí matadoři české hudební scény Lukáš Chromek a Jan Uvira, se nese v duchu alternativního popu, klade důraz na muzikalitu a jen dokresluje výrazný hlas samotného zpěváka. Poselství této písně je věnováno všem našim vztahům, které změnily formu. A těm, kdo před bolestí neutíkají, ale činí z ní zdroj své nové síly. Šimon Bilina skladbu nejen nazpíval, ale rovnou si zrežíroval videoklip.

„Píseň To svý jsem skládal v nočních hodinách v bytovce v Sedlčanech, kde nade mnou samozřejmě spali jiní lidé, a tak jsem se jejím skládáním prošeptal a ráno ji vezl Lukáši Chromkovi do studia. Život s sebou ale přinesl mezitím spoustu nových barev a jak to tak bývá, pokusili jsme se je v písni zachytit. Ve finále tedy až po čtyřech letech byla píseň hotová a promítla se i do hudebního videoklipu. Jsem opravdu vděčný, že se podařilo složit tým lidí, který té písni věří, a společně stvořit i její vizuální stránku,“ říká Šimon Bilina.

„Tvořit s Šimonem je jako procházka sytě barvitým tajemným lesem s mnoha rozvětvujícími se stezkami, po nichž možná nikdo nešel. Tvořit s Lukášem připomíná jízdu kabrioletem plnou adrenalinu po té nejhladší kalifornské dálnici. Tvořit s oběma najednou je pak čiré šílenství. Šílenství, jehož se nemůžu nabažit,“ konstatuje Jan Uvira.

Lukáš Chromek dodává: „Na písničce To svý jsme si chtěli vyzkoušet pro nás nové přístupy a spolupráce. Honza Uvira je geniální klavírista světové třídy a Šimon disponuje úžasným signifikantním hlasem, který by měl být slyšen. Tenhle náš lidský koktejl dává rovnici, na jejímž konci je něco nového bez žánrových škatulek.“

Články, které by tě mohly zajímat