Právě vysíláme

Imagine Dragons natočili videoklip na Ukrajině. Zemi vyjadřují podporu

11. května 2023 9:21
Imagine Dragons natočili videoklip na Ukrajině. Zemi vyjadřují podporu

Kapela Imagine Dragons zveřejnila nový videoklip k písni Crushed, který byl natočený na frontové linii na Ukrajině. V klipu vystupuje mladý Ukrajinec Saša, který přežil ostřelování svého města, přišel ale o všechno.

„Klip je věnován Ukrajině a podpoře (ukrajinského vládního fondu) United24. Brzy řekneme více. Nyní se jen dívejte. A poslouchejte,“ řekl k videoklipu ukrajinský ministr pro digitální transformaci Mychajlo Fedorov. Klip „sleduje Sašu, mladého chlapce, který ve svém městě přežil měsíce ostřelování. Sašův příběh je srdcervoucí, jsou ale tisíce dalších, kteří podobně jako on zoufale potřebují pomoct,“ píše se v popisku písně na platformě YouTube.

Skupina Imagine Dragons patří mezi ambasadory ukrajinské vládní dárcovské platformy United24. Projekt založil přímo ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a je určen pro mezinárodní charitativní pomoc Ukrajině. Jednou z dalších známých tváří, která platformu podporuje, je i herec Mark Hamill známý z Hvězdných válek. Na Ukrajině mimo jiné natočil svůj videoklip i zpěvák Ed Sheeran.

Články, které by tě mohly zajímat