Právě vysíláme

Irští U2 v Paříži z pochopitelných důvodů nezahrají

15. listopadu 2015 0:59
Irští U2 v Paříži z pochopitelných důvodů nezahrají

Kvůli atentátům se ruší koncerty i další akce napříč Francií.

Hudba a sport boří hranice a spojují národy. Včera večer v Paříži to bohužel neplatilo. Nejvíc obětí po teroristickém běsnění zůstalo na rockovém koncertě kapely Eagles Of Death Metal v klubu Bataclan. Další lidi připravily o život výbuchy u stadionu Stade de France, kde se právě hrál přátelský fotbalový zápas mezi Francií a Německem.

Francie vyhlásila výjimečný stav a třídenní státní smutek, což samozřejmě znamená zrušení celé řady hudebních a sportovních akcí. Nejvýznamnější z nich je určitě koncert irských U2, který se měl v Paříži konat dnes večer. Členové kapely jsou z pařížských událostí v šoku a odložili koncert na vhodnější dobu.

Po několika hodinách od svého začátku byl zrušen i čtyřiadvacetihodinový koncert před pařížskou konferencí OSN o klimatu, která se má v Paříži konat od 30. listopadu.

 

Neodehrál se ani na dnešek plánovaný přípravný přátelský zápas francouzské a anglické fotbalové repre do 20 let. Jednání o zrušení probíhají také ohledně přáteláku reprezentačních áček Anglie a Francie, který by se měl hrát v úterý 17. listopadu v Londýně.

Foto: dollarphotos.com

Články, které by tě mohly zajímat