Právě vysíláme

Jak žil Karel Gott? Manželka Ivana zpřístupní vilu na Bertramce veřejnosti

2. října 2023 8:10
Jak žil Karel Gott? Manželka Ivana zpřístupní vilu na Bertramce veřejnosti

Už na podzim příštího roku budou moci fanoušci Karla Gotta nahlédnout do jeho soukromého života. Vdova Ivana se s oběma dcerami rozhodla „mistrovu“ vilu na Bertramce zpřístupnit veřejnosti. Kam všude se budou moci příznivci zpěváka podívat, není zatím jasné. Zájemce bude průběžně informovat na sociálních sítích.

Zprávu o otevření Bertramky veřejnosti zveřejnila Ivana Gottová přesně čtyři roky po skonu zpěváka. „Cítím, že právě dnes je ten správný den… Rozhodla jsem se spolu se svými dcerami, že u příležitosti Karlových nedožitých pětaosmdesátých narozenin a pátého výročí jeho odchodu zpřístupníme náš dům v ulici Nad Betramkou,“ překvapila vdova po Karlu Gottovi s tím, že by zpěváka otevření vily veřejnosti jistě potěšilo.

Ke zprávě přidala fotografie z roku 1992 od Jaroslava Tatka, na níž se ve vile nachází právě zpěvákovi fanoušci. „Pro Karla bylo přirozené pozvat si občas domů své příznivce. Chtěla bych, aby to tak bylo i v budoucnu. Věříme, že VILLA GOTT se stane místem pro vás, kteří jste ho milovali a nezapomněli na něj,“ dodala Gottová.

Vila se fanouškům otevře na podzim roku 2024 k příležitosti nedožitých 85. narozenin zpěváka. Na jak dlouho a do jakých místností budou moci muzikantovi příznivci vstoupit, je zatím nejasné. Na Bertramce žil Gott od roku 1974 až do svého skonu v roce 2019, tedy polovinu svého života.

Články, které by tě mohly zajímat