Právě vysíláme

Jaké hudební flashbacky tohoto týdne máte nejradši?

23. října 2020 11:40
Jaké hudební flashbacky tohoto týdne máte nejradši?

I tento týden jsme vám připravili sbírku parádních hudebních flashbacků. Který z nich u vás vítězí?

Lutricia McNeal – Ain’t That Just The Way 

Původně song Ain’t That Just the Way napsal Bruce Belland, Glen Larson a Stu Phillips a americká zpěvačka a modelka Barbi Benton ji vydala jako b-side svého singlu The Reverend Bob (1975). Píseň se stala velkým hitem ve Skandinávii, speciálně ve Švédsku a Finsku. V roce 1996 singl přezpívala zpěvačka Lutricia McNeal a píseň bodovala po celé Evropě a na Novém Zélandu.

 

Madonna – Material Girl 

Píseň Material Girl nazpívala americká zpěvačka Madonna na své druhé studiové album Like A Virgin (1984) a veřejnost si ho poprvé mohla poslechnout 23. ledna roku 1985. Ze songu se okamžitě stal hit – do Top 5 se dostal v hitparádách ve Spojených státech, v Austrálii, Kanadě, Irsku a v mnoha dalších zemích.

Píseň byla přezpívána mnoha umělci včetně Britney Spears či Haylie Duff. Objevila se ve filmech jako Moulin Rouge (2001), Bridget Jonesová: S rozumem v koncích (2004) či Holky v balíku (2006).

 

U96 – Love Sees No Colour

Píseň Love Sees No Colour nahrálo německé uskupení U96 tvořené DJ Alexem Christensenem a týmem producentů s názvem Matiz. Poprvé byl veřejnosti představen v květnu roku 1993 jako první singl jejich druhého alba Replugged. Slova v názvu songu jsou jediným textem, který v písni zazní. Úspěch píseň zaznamenala v mnoha zemích včetně Rakouska, Dánska, Německa, Španělska či Švédska.

 

Zdroj: YouTube, Billboard

Články, které by tě mohly zajímat