Právě vysíláme

James Arthur se vrací do Prahy, ve Foru Karlín vystoupí v únoru

18. září 2023 10:25
James Arthur se vrací do Prahy, ve Foru Karlín vystoupí v únoru

Příběh o tom, jak se z Jamese Arthura stala přes noc popová star, zná v jeho rodné Británii každý. Historicky nejúspěšnější účastník X Factor svým debutovým singlem Impossible zdolal hned po vítězství v televizní soutěží první příčku hitparády nejen doma, ale ve více než 50 zemích světa. Z žebříčků poslechovosti nikdy nezmizel, teď v Praze představí svou očekávanou pátou desku Bitter Sweet Love.

V pražském Foru Karlín vystoupí James Arthur ve čtvrtek 22. února 2024. Vstupenky v ceně 990 korun budou v prodeji od pátku 22. září 2023 v sítích TicketMaster a TicketPortal.

Po úspěšných singlech se světovými producenty a DJs, jakými jsou Alok, Lost Frequencies nebo Sigala, kterými nás James Arthur zásoboval během koncertní pauzy, se letos britský zpěvák rozhodl vrátit k pro něj typickému popovějšímu písničkářství plnému osobních příběhů. Romantická rozchodová skladba Blindside navazuje na dříve vydanou A Year Ago, v písní zpívá o tom, jak je stále pronásledován duchem svého minulého vztahu. Album Bitter Sweet Love vyjde zkraje roku na Columbia Records.

Svůj eponymní debut vydal hned rok po účasti v talentové soutěži. V roce 2013 vzaly jeho skladby Recovery a Impossible útokem evropská rádia. V Americe se mu podařilo prorazit o tři roky později se Say You Won’t Let Go. Ta se dodnes řadí mezi dvacet nejúspěšnějších písní na Spotify. O tom, že je James Arthur stále na vrcholu, napovídá i jeho naplánovaná show v legendární londýnské aréně Wembley s kapacitou přes sedmdesát tisíc diváků.

Doposud všechna jeho alba doputovala do britské top 10 a úspěchy již vydaných singlů napovídají, že půjde o vydařený comeback. Album Bittersweet Love inspirovalo živé hraní i propojení s milovanými fanoušky: „S každým dalším úspěchem i vydaným albem jsem vždy cítil více a více stresu. Teď si ale znovu připadám jako dítě, které tvoří hudbu, kterou samo miluje. Netrápím se už tím, abych se někomu zalíbil,“ uvádí Arthur své album.

Články, které by tě mohly zajímat