Právě vysíláme

Jan Bendig a jeho vyjádření k útočníkovi s moukou. Byl celý incident dopředu připravený?

26. listopadu 2023 12:02
Jan Bendig a jeho vyjádření k útočníkovi s moukou. Byl celý incident dopředu připravený?

Jak už jistě víte, na galavečeru Český slavík došlo na červeném koberci k incidentu, který rozhodně není příjemný. Neznámý muž posypal zpěváka Jana Bendiga moukou a údajně ho označil rasistickým výrazem. Bendig se k incidentu vyjádřil na sociálních sítích.

Mladý zpěvák na instagramu uvedl, že celá záležitost mu zkazila večer, na který se dlouho těšil. „Nebudu lhát, ale včera mě to chvíli po tom incidentu totálně zlomilo a nevěděl jsem, co si mám myslet a co dělám špatně,” napsal zpěvák a zbytek textu vlastně věnoval neznámému útočníkovi. 

„Nevím, proč jsi to udělal? Proč zrovna já? Možná jsi čekal na někoho jiného a já ti v tom viditelném obleku padl do oka. Možná jsi čekal na mě. To, co si udělal, byla fakt blbost. Ale jak už jsem psal. Nebudu ti nadávat. Možná někoho následující větou překvapím, ale zvu tě na některý z mých koncertů,” dodal s tím, že by byl rád, kdy se muži podařilo na něj změnit pohled. 

“Ať vidíš, že nejsem takový, jaký si asi myslíš… že makám, snažím se v životě něco dokázat a být pro spoustu mladých lidí, kteří se v životě teprve rozkoukávají, inspirací. Třeba budu i inspirací pro tebe, že to, co jsi udělal, byla fakt blbost a klukovina… Nechci, aby se tahle věc zvrtla v nějaký rasistický podtext a následnou pomstu. Násilí totiž plodí další násilí. A tady na světě je ho už i tak dost,“ napsal Bendig. 

Ačkoliv se pro zpěváka jistě nejednalo o nic příjemného, na sociálních sítích se spekuluje nad tím, zda náhodou incident nebyl dopředu připravený a šlo pouze o přitáhnouti pozornosti. Zda je to ale pravda, nebo ne, to už ví jen sám Bendig. Zpěvák to ovšem dle svého vyjádření popírá. 

Credit line: Profimedia

 

Články, které by tě mohly zajímat