Právě vysíláme

Jan Bendig vydal prohlášení k incidentu na Slavíkovi, vinu stále odmítá

26. února 2024 8:01
Jan Bendig vydal prohlášení k incidentu na Slavíkovi, vinu stále odmítá

Jan Bendig se po několika dnech mlčení konečně vyjádřil k prohlášení policejního mluvčího Richarda Hrdiny, který uvedl, že se účastníci na moučném incidentu na Českém slavíkovi domluvili. Aktuálně oběma hrozí pokuta ve výši padesáti tisíc korun. Zpěvák vinu stále odmítá a uvádí, že se na útoku s nikým nedomlouval ani ho nepřipravoval.

Jana Bendiga na podzimním udílení cen Český slavík napadl muž a posypal ho moukou. Incident s rasistickým podtextem okamžitě začala vyšetřovat policie, jejíž mluvčí Richard Hrdina pro televizi Prima uvedl, že se účastníci na celé události domluvili. „Z tohoto důvodu nebyl spáchán žádný trestný čin a celý případ byl odložen, oba dva jsou ale podezření z přestupku křivé vysvětlení a bude to předáno příslušnému správnímu orgánu k prošetření, kdy jim hrozí pokuta až 50 tisíc korun.“

Bendig se krátce po vydání policejního prohlášení odmítal k celé situaci vyjadřovat. Uváděl, že si počká, až mu od příslušného orgánu přijde oficiální zpráva. To se stalo minulý pátek. V neděli pak konečně přišel s dlouhým dopisem adresovaným nejen fanouškům.

„Obdržel jsem policejní zprávu. Konkrétně usnesení o odložení věci z důvodu. Že ve věci nejde o podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví ze strany útočníka a je zde důvod pro postoupení věci do správního řízení pro podezření ze spáchání přestupku,“ napsal.

I nadále odmítá, že by se měl na kauze s moukou jakkoliv organizačně podílet. „Útok jsem nepřipravoval a nedomluvil a nevěděl jsem o něm. S útočníkem jsem se ohledně údajné přípravy útoku před ani po něm nesetkal, ani jsem s ním v této věci telefonicky ani nijak telefonicky, nekomunikoval,“ stojí v prohlášení.

Bendig nadále uvádí, že naopak muži, který za incidentem stojí, s přítelem Lukášem Rejmontem následně pomohli z jeho pohledu bezvýchodné situace „Snažili jsme se mu oba ukázat směr, protože už jsme takoví.“

Sledující zpěváka zůstávají i po vydání prohlášení rozdělení do dvou táborů. „Vždycky při tobě budu stát a podporovat tě, ať se stane cokoliv, protože tě mám ráda a ostatní praví fanoušci taky,“ napsala fanynka s přezdívkou janbendigfp43.

„Ale to podezření ze spáchání přestupku je proti tobě, jak uvedla policejní mluvčí, tak proč tady zase píšeš zkreslené informace?“ uvedla Liduš. „Takže PČR a celý spol. si vymýšlí, a proto dostali blokaci všichni fanoušci, kteří se k tomuto negativně postavili, resp. věří policii!“ dodala Jarka.

Články, které by tě mohly zajímat