Právě vysíláme

Jinak to bohužel nejde. V O₂ areně letos nevystoupí Pokáč, Kryštof ani Leoš Mareš

26. listopadu 2021 11:10
Jinak to bohužel nejde. V O₂ areně letos nevystoupí Pokáč, Kryštof ani Leoš Mareš

Na základě zpřísňujících se protiepidemických opatření se do konce letošního roku nebudou v O₂ areně, ani přidruženém O₂ universu v Praze, konat žádné velké kulturní akce. ČTK to sdělila Eva Hromádková ze společnosti BestSport, která provozuje O₂ arenu i O₂ universum.

S největší pravděpodobností se podle ní nebude konat ani akce Oktagon 30, která měla být 30. prosince vyvrcholením celé letošní sezony bojových sportů.

Vláda v demisi pro brzdění epidemie covidu-19 dnes rozhodla, že na kulturní představení, sportovní utkání a vzdělávací akce bude od pátečních 18:00 hodin smět maximálně sedících 1 000 osob.

Čerstvý držitel stříbrného slavíka, písničkář Pokáč, zase přesouvá svůj životní koncert, který se měl konat 20. ledna 2022 v pražské O₂ areně„Moje velké přání z oblasti sci-fi a nemyslitelný cíl se bohužel o něco odsouvá. Všichni si zapište do diářů nový termín koncertu, a to 24. září 2022, kdy už, jak všichni doufáme, bude situace příznivá pro konání hromadných akcí a společně zažijeme neopakovatelný večer,“ uvedl Pokáč.

Chystané dva koncerty odsouvá také kapela Kryštof, které měla v O₂ areně zahrát 8. a 19. prosince. „Ještě jsme to oficiálně neoznámili, ale dnes večer o tom vzhledem k situaci rozhodneme,“ řekl ČTK zpěvák a skladatel Richard Krajčo.

Koncerty je nucen znovu odsunout i Leoš Mareš. „Myslel jsem, že tuhle zprávu už nikdy psát nebudu. Je mi to moc líto, ale Koncerty 360 musíme opět odložit. Show je připravena, vyladěna do posledního detailu a my se moc těšíme až vám ji v plné síle předvedeme. Máme dva nové termíny v pátek a v sobotu, v květnu 2022 a věřím, že se tam se všemi, co mají už dva roky vstupenky a stále čekají, společně potkáme,“ napsal Leoš a zveřejnil dva nové termíny – 13. května 2022 a 14. května 2022.

Již dříve zrušili své koncerty v pražské hale i další umělci. Plánovaný koncert písničkáře Xindla X v O₂ universu 25. listopadu se přesunul na nový termín 5. května 2022. „Člověk míní, pandemie mění. Tuto větu jsem myslím použil i před necelým rokem, když jsem koncert přesouval poprvé. Velmi nás to mrzí, ale věřím, že nás fanoušci pochopí a podpoří,“ konstatoval Xindl X.

Konat se nebude ani koncertní křest desky Jedna nula skupiny Tata Bojs, který měl být v O₂ universu 30. listopadu. Podobně svůj prosincový koncert v O₂ universu odložila zpěvačka Lenny.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat