Právě vysíláme

JOHN NEWMAN představuje dojemný nový singl Stand By Me! Líbí se vám?

6. března 2020 8:10
JOHN NEWMAN představuje dojemný nový singl Stand By Me! Líbí se vám?

Britský zpěvák John Newman vydává svoji dosud nejosobnější písničku v kariéře. Singl Stand By Me vzdává hold všem, kteří Newmanovi pomohli v těžkých chvílích.

Krásný vzkaz

Kariéra Johna Newmana v mnoha ohledech připomíná jízdu na horské dráze. Jeho první deska Tribute patřila mezi nejkvalitnější a nejúspěšnější alba roku 2013. Následovaly spolupráce s Calvinem Harrisem (na singlu Blame z roku 2015) a druhá deska Revolve. Newman byl jedním z nejžádanějších zpěváků britského hudebního světa.

Poté přišly zdravotní a osobní problémy. Rodákovi z Yorkshiru se v roce 2016 vrátil nádor na mozku a musel podstoupit těžkou léčbu, aby se z toho dostal. Potíže měl Newman i s duševním zdravím. Zpěvák loni přiznal, že mu neustálé porovnávání s jinými interprety způsobily psychické problémy a deprese. Velkou oporou mu v tu chvíli byla jeho tehdejší přítelkyně (a nynější manželka) Nana.

Nana je mimochodem hlavní inspirací za novým singlem Stand By Me. Newman ji po vydání singlu věnoval tuto poctu na Instagramu.

Text v překladu zní:
Stand By Me je venku PRÁVĚ TEĎ! Je to nejdojemnější a nejemotivnější tvorba, kterou jsem kdy vydal. Byla inspirována mojí ženou, Nanou, která se mnou zůstala na této cestě, a to přes všechny výzvy či překážky. Chtěl bych tuto písničku věnovat skutečným hrdinům na tomto světě a lidem, kteří nám zlepšují každý den. Matky a otcové, již chrání svoje děti, partnerům, kteří zůstávají se svými partnery přes všechny překážky, zdravotním sestrám a všem, co dělají změny k dobru. Označte mě ve vašich Stories a řekněte mi, kdo vás vždy podpořil v jakékoliv situaci.

Nový singl Stand By Me si můžete pustit níže. Jak se vám líbí?

Zdroj: YouTube, Twitter, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat