Právě vysíláme

Johnny Depp Česko miluje, s kamarády řádil v Brně

17. července 2023 10:55
Johnny Depp Česko miluje, s kamarády řádil v Brně

Johnnyho Deppa můžeme v České republice v posledních letech vídávat poměrně pravidelně. Návštěvu si neodpustil ani letos, tentokrát zamířil do Brna. Se svou kapelou Hollywood Vampires tam řádil ve Winning Group Areně, kde sestava zakončovala akci Slavkov Open.

Americká kapela Hollywood Vampires v čele s hercem Johnnym Deppem dnes zakončila dvoudenní festival Slavkov Open 2023, který se ale z produkčních důvodů přesunul do brněnské haly Rondo. V sobotu na festivalu mimo jiné zahráli britští Deep Purple.

Zatímco Deep Purple jsou legendami sami o sobě, Hollywood Vampires na ně svým repertoárem vzpomínají. Kapela, ve které působí kromě Deppa ještě například zpěvák Alice Cooper či kytarista Aerosmith Joe Perry, byla založena před deseti lety s cílem uctívat hudbu rockových hvězd, kteří zemřeli v 70. letech.

Tomuto byla věrná i při svém dnešním brněnském vystoupení. Koncert otevřela vlastní skladbou I Want My Now z druhého alba skupiny s názvem Rise. Alice Cooper si zavzpomínal na jeden ze svých největších hitů ze 70. let I´m Eighteen, který často hraje i na svých samostatných koncertech. Jeden se před lety uskutečnil právě v brněnském Rondu.

Foto: Jan Urbánek

V písni Break On Through Hollywood Vampires zavzpomínali na legendární Doors, jejichž zpěvák Jim Morrison je po smrti už více než půlstoletí. Zazněla také například skladba Baba O´Riley od britských The Who.

Kapela Hollywood Vampires dosud natočila dvě alba. Název skupiny i prvního alba je inspirován pijáckým spolkem rockových hvězd v čele s Alice Cooperem. Kdo se chtěl stát součástí, musel údajně na jednom z večírků, které se konaly v Londýně nebo Los Angeles, „přepít“ všechny členy.

V Česku už kapela v minulosti vystupovala jako předskokan Ozzyho Osbourna v roce 2018 v pražských Letňanech.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat