Právě vysíláme

Justin Bieber prodal práva na všechny své písně

26. ledna 2023 13:52
Justin Bieber prodal práva na všechny své písně

Justin Bieber prodal autorská práva na celou svou dosavadní tvorbu. Zpěvák je nejmladším světoznámým hudebníkem, který se k takovému kroku odhodlal. Za písně obdržel zhruba 4,5 miliardy korun.

Investiční společnost Hipgnosis získala autorská práva na celý Bieberův hudební katalog, který čítá zhruba 290 písní a 6 alb.

Částku, kterou Bieber z prodeje získal, strany nezveřejnily. Podle magazínu Billboard zpěvák mohl za prodej obdržet až 200 milionů dolarů.Justin je skutečně jedinečný ve své generaci, což reflektuje i velikost obchodu,“ uvedl zpěvákův manažer Scott Braun. Podle šéfa Hipgnosis Mercka Mercuriadise se jedná o jednu z největší částek vyplacených umělci, kterému ještě nebylo 70 let.

Odprodat práva na celou svou tvorbu investiční společnosti se v minulosti rozhodli i další známí hudebníci, například Bob Dylan, Sting nebo ShakiraBieber které mu je 28 let, je však nejmladším světoznámým hudebníkem, který se k takovému kroku rozhodl. Zpěvák, který začal vystupovat, když mu bylo sotva 13 let, zaznamenává se svou hudbou komerční úspěchy. Z každého jeho alba se prodal minimálně jeden milion kopií a na platformě Spotify jeho hudbu každý měsíc poslouchá na 69 milionů uživatelů.

Články, které by tě mohly zajímat