Právě vysíláme

Justina Biebera obviňují kvůli novému účesu z rasismu

28. dubna 2021 11:10
Justina Biebera obviňují kvůli novému účesu z rasismu

Justin Bieber po pár měsících znovu změnil účes. Tentokrát se však místo pochvalných komentářů dočkal kritiky. Mnozí ho totiž obviňují z rasismu.

Justin Bieber sdílel v neděli a v pondělí sérii fotografií se svým novým účesem. A u fanoušků narazil. Nechal si totiž na hlavě udělat dredy, které jsou silně spjaté s černošskou kulturou a u bělochů téměř nepřípustné.

„Tohle je navážení se do jiné kultury. Jsi lepší, Justine,“ napsala mu na Instagramu fanynka s přezdívkou newshaileybieber. A ani ostatní zpěváka nešetřili. „Prosím, pouč se v tomto směru. Bílí by neměli nosit dredy,“ vzkázal Bieberovi yezir.

Našli se však i takoví, kteří se hudebníka zastali. „Všichni se tady tváříte, jako byste nikdy neviděli bílého chlapa s dredy. Je rok 2021 a my si nemůžeme dělat s vlasy, co chceme? Klídek,“ napsal tapinspiritually.

Bieber si poprvé nechal udělat dredy už v roce 2016 a i tehdy se nesetkal s úspěchem. Mnozí navíc nynější rozhodnutí zpěváka vidí jako příliš urážlivé, když vezmou v potaz jeho nedávno vyšlé album Justice. To obsahuje mimo jiné i promluvu Martina Luthera Kinga mladšího, kterou chtěl muzikant dát najevo své uznání černošské kultuře.

Zdroj: Insider, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat