Právě vysíláme

Kanye Westovi zablokovali kvůli antisemitským příspěvkům Instagram i Twitter

10. října 2022 8:10
Kanye Westovi zablokovali kvůli antisemitským příspěvkům Instagram i Twitter

Sociální sítě Twitter a Instagram dočasně zablokovaly účty amerického rappera Kanyeho Westa. Důvodem jsou jeho komentáře vnímané jako antisemitské.

Hudebníkovi byl nejprve v pátek uzamčen účet na instagramu, který vlastní společnost Meta Marka Zuckerberga. Kanye West se poté přesunul na twitter, kde v sobotu zveřejnil svůj první příspěvek za poslední dva roky.

Miliardář Elon Musk, který vyjádřil zájem twitter koupit a který je zastáncem absolutní svobody projevu, návrat rappera na tuto platformu ocenil. „Vítej zpátky na twitteru, příteli,“ napsal v reakci na Westův příspěvek. Twitter ale nakonec Westův účet rovněž uzamkl. Společnost Instagram v sobotu uvedla, že omezení Westova účtu se týkají zveřejňování a komentování příspěvků a posílání zpráv.

O Kanye Westovi toho bylo v posledním roce napsáno spoustu, především pak v souvislosti s jeho manželkou Kim Kardashian. Ta se ho rozhodla opustit, načež začala randit s komikem Petem Davidsonem, jejichž vztah však taktéž nevydržel. Muzikant Kardashian a jejímu příteli několikrát vyhrožoval skrze sociální sítě. V animovaném klipu k songu Eazy Davidsona dokonce unesl a rovnou ho i pohřbil.

Zdroj: redakce, ČTK

Články, které by tě mohly zajímat