Právě vysíláme

Kanyemu Westovi vyšlo album, vydali ho bez jeho vědomí

31. srpna 2021 8:10
Kanyemu Westovi vyšlo album, vydali ho bez jeho vědomí

Kanye West obvinil vedení společnosti Universal z nedovoleného vydání jeho desátého studiového alba Donda. Nahrávka, kterou pojmenoval po své matce, se objevila na streamovacích platformách v neděli.

Universal vydal album bez mého povolení, navíc z něj smazali píseň Jail 2,“ nechal se slyšet rapper. Na songu spolupracoval s kontroverzními DaBabym a Marilynem Masonem, jenž byl nedávno patnácti ženami obviněný ze sexuálního násilí.

„Ví, že když bude mít na albu kontroverzní osobnosti, bude se o něm mluvit,“ nechal se slyšet blízký člověk Westa. Ten kromě zmíněných hudebníků spolupracoval také s The Weekndem, Young Thugem či Travisem Scottem. Spekulovalo se také o tom, že vokály na desce patří Arianě Grande, zpěvačka to však odmítla.

Nahrávka měla údajně vyjít už v pátek, Kanye West však údajně změnil názor a rozhodl se ji pozdržet. Důvody nejsou jasné. Vydavatelství, s nímž měl hudebník už dříve spory, když například zveřejnil vzájemnou smlouvu, však album přesto vydalo.

Rapper před několika dny požádal o změnu svého jména na Ye, jak je mu nyní přezdíváno. Zda mu to úřady povolí, se fanoušci Westa dozví v rozmezí šesti až dvanácti týdnů, které mají na rozhodnutí.

Články, které by tě mohly zajímat