Právě vysíláme

Kapela Chinaski představila nový poetický klip k hitu Báseň

5. prosince 2020 8:10
Kapela Chinaski představila nový poetický klip k hitu Báseň

Chinaski vypustili do světa videoklip k aktuálnímu singlu Báseň, který je jednou z nejhranějších skladeb v českém rádiovém éteru. Kapela kvůli aktuální situaci přesouvá odložené koncerty pod širé nebe.

Melodii kapelníka a hlavního hitmakera Chinaski Františka Táborského doplňuje text Michala Malátného, který se vyznává ze své celoživotní lásky k poezii.

Režisér Jakub Mahdal ve videu nechává Malátného hledat múzu, kterou ztvárnila modelka Zuzana Kushniruková.  Michala jsme obklopili spoustou popsaných a zmačkaných papírů. Když už není kam psát, začne popisovat vše kolem i sebe samého. Zjistí, že pouze ,tady a teď‘ je onou otázkou i odpovědí,“ vysvětlil Mahdal.

Jakub Mahdal během natáčení použil speciální robotické rameno, které dokáže na milimetry přesně opakovat pohyb kamery. To umožnilo zpěváka v postprodukci nakopírovat na více míst v jediném záběru. Naprogramovat pohyby kamery podle něj zabralo hodně času.

Koncerty BUDOU

Kapela Chinaski měla v těchto dnech obrážet Česko na velkém halovém turné k albu 11. Situace jim to však nedopřála, a proto skupina termíny koncertů přesunula na únor a březen 2021. Dnes už je jasné, že tak velká vystoupení nebude možné uskutečnit ani tehdy.

Hudebníci kolem zpěváka Michala Malátného proto udělali ještě jedno rozhodnutí – místo v halách pod střechou zahrají fanouškům v průběhu května 2021 pod širým nebem.

„Kapacita koncertů bude omezená vzhledem k nařízením, ale věříme, že si to pod širým nebem všichni bezpečně užijeme. Bohužel nebude všude možné dodržet místa na sezení. Rodinné sektory ale zachováme, stejně tak VIP lístky s meet&greet budou rovněž platit ve stejném rozsahu,“ popisuje Martin Pokorný ředitel divize Services hudebního labelu BrainZone. Kapela podle něj pozve na každý koncert místní pracovníky a záchranáře z první linie.

Zdroj: Brainzone

Články, které by tě mohly zajímat