Právě vysíláme

Kapela LUCIE vydala klip k nejhranější písničce! Zahrála si v něm dcera ROBERTA KODYMA

18. srpna 2020 8:10
Kapela LUCIE vydala klip k nejhranější písničce! Zahrála si v něm dcera ROBERTA KODYMA

Kapela Lucie vydala nový videoklip ke skladbě Chtěli jsme lítat, která je momentálně jednou z nejhranějších písní v českém rádiovém éteru. Ve videoklipu si nahradila muzikanta Roberta Kodyma jeho dcera Amélie, které je pouhých 14 let a je věrnou kopií svého otce zamlada.

 „Hledal jsem cestu, jak spojit temný text o pocitech ze ztráty blízkého člověka, který kontrastuje s pozitivní hudbou a chytlavým refrénem,“ vysvětlil režisér Karol Vosátko proč do jedné z rolí obsadil dceru Roberta Kodyma.

„Pan režisér Vosátko viděl moje videa a fotky na sociálních sítích a přišlo mu, že se tátovi hodně podobám. Teda tátovi z ,devadesátek‘,“ popsala Amélie Anna Kodymová, která se objevila již v roce 2015 ve videoklipu k písni Medvídek. „Roli jsem si docela užila, byla to zábava. Imitovat tátu pro mě nebylo vůbec obtížné. Na natáčení jsem si přivezla svojí perleťovou kytaru Les Paul a tátův klobouk. Někdy mě na ní učí klasické rockové skladby,“ doplnila Amélie.

Singl Chtěli jsme lítat napsal kytarista, zpěvák a člen kapely Lucie Robert Kodym v den, kdy zemřel jeho oblíbený hudebník Chris Cornell. „To mě při práci na videu zaujalo. Svůj koncept jsem si proto od začátku s nadsázkou nazval jako Reklama na smrt. Jde o symboliku smrti a temnoty, kterou se snažím odlehčit pozitivními prvky,“ vysvětlil režisér klipu Vosátko. Robert Kodym už dříve prozradil, že se ve skladbě Chtěli jsme lítat pokusil navázat na hudební inspirace kapely Lucie z období její druhé řadové desky In The Sky.

Hit Chtěli jsme lítat byl vydán na posledním albu Evolucie, na kterém se kromě zpěvačky Lenny podílel i saxofonista Vratislav Brabenec z The Plastic People of the Universe nebo kytarista Phil X z kapely Bon Jovi.

 

 

Zdroj: Brainzone, Lucie, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat