Právě vysíláme

Kapela MIRAI roztančila RIEGEROVY SADY v PRAZE! Podívejte se na záběry z koncertu

2. srpna 2020 8:10
Kapela MIRAI roztančila RIEGEROVY SADY v PRAZE! Podívejte se na záběry z koncertu

Mirai zahráli v pražském Parku v Riegerových sadech, které jsou označovány za zelené centrum Prahy. Přestože se celý koncert odehrával za světla, kapela si dokázala poměrně rychle podmanit své fanoušky. Klučičí skupina rozdávala v tomto nepříliš pozitivním období radost a dobrou náladu.

Nejen pro kapelu Mirai, ale pro všechny interprety musí být aktuální festivalové koronavirové léto opravdu tristní. A tak Mirai neskrývali radost, že mohou zahrát v Parku v Riegerových sadech, které zase jednou ožili hudbou. „Poslední letošní koncert v Praze,“ hlásil frontman Mirai Navrátil publiku z historického pódia v „Riegráčích„.

Bylo vyprodáno, i když by se do nově zrekonstruovaného areálu vešlo více lidí, organizátoři se rozhodli prodávat omezený počet vstupenek pro 500 osob. I tento počet byl kvůli velikému zájmu navýšen na kapacitu 700 lidí. Více organizátoři vzhledem k nestálé situaci prodávat odmítli. Dbají především na bezpečnost návštěvníků. Musím uznat, že udělali dobře. Publikum bylo rozděleno na první část takzvaný kotel, kde fanoušci stáli pod pódiem a druhou část, kde byly zahradní stoly s místy na sezení. V kotli bylo spousta místa a tak návštěvníci dokonce udržovaly patřičné rozestupy.

 

Letošní nevšední festivalová situace nabízí „něco navíc“ a tak kapela za doprovodu publika zazpívala Happy Birthday bubeníkovi Šimonovi, který oslavil 30. narozeniny. Zpěvák kapely Mirai pro kolegu zazpíval i úryvek písně Být stále mlád, kterým uctil památku mistra Karla Gotta.

Mirai předvedli celou svou pódiovou show. Zazněly všechny jejich hity od plamenometů v písni Dítě robotí přes letní singl Yahoda, kde si zpěvák s jednou fanynkou z davu zkusili plavbu na nafukovacích jahodách po rukou publika. Vzhledem k velkým rozestupům musel Mirai Navrátil rozvolněný kotel vyzvat, aby přistoupili všichni o 3 kroky blíže, aby se kotel spojil. „Je to takové protikoronové opatření,“ vtipkoval zpěvák. Diváci celý koncert svou oblíbenou kapelu doprovázeli zpíváním, řvaním, ale i tancem. Koncert kapela završila hitem Když nemůžeš, tak přidej, ve kterém vyzvala publikum k hromadnému výskoku celého davu!

 

Koncert v zeleném srdci Prahy měl uvolněnou pozitivní atmosféru, a my doufáme, že situace zůstane příznivá a budeme se moct těšit na další koncerty. Například v září má zazářit v Parku Riegerovy sady jedna z nejlepších českých kapel – Chinaski.

Zdroj: Mirai, Brainzone, Park Riegerovy sady

Články, které by tě mohly zajímat