Právě vysíláme

Kapela MIRAI vydává album Arigatō. Žánrové hranice na desce neexistují!

25. září 2019 11:10
Kapela MIRAI vydává album Arigatō. Žánrové hranice na desce neexistují!

Druhá deska skupiny Mirai překvapí svou žánrovou rozmanitostí. Při přípravě novinky Arigatō nedrželi hudebníci svou kreativitu na uzdě a vedle přímočarých popových melodií hojně experimentovali. Deska vychází 27. září u Universal Music, ale od 24. září je k slyšení exkluzivně na Spotify.

Sázka na jediného producenta (Ondřej Fiedler) je jednou z největších změn, které kapela oproti multiplatinovému debutu Konnichiwa, obsahujícím rádiové megahity jako Když nemůžeš tak přidej, Anděl nebo Chci tančit, udělala. „Desku jsem produkoval celou a na většině písniček se i autorsky podílel. Pracovali jsme na ní rok a půl,“ prozrazuje Ondřej Fiedler, který je podepsán například pod úspěchy písní Lenny, Kryštof, Paulieho Garanda a podílel se i na zmíněné prvotině Mirai.

Žánrové hranice jako by na albu Arigatō neexistovaly. Mirai zůstávají věrní osobitému pop-rocku, který je katapultoval mezi nejžádanější mladé kapely současnosti, ale nezdráhají se pracovat s těmi nejrůznorodějšími vlivy. „Najdete tam r’n’b, hardcore, ukulele pop a taky divnověci trochu ve stylu Billie Eilish. Čím víc to posloucháme, tím víc nás to baví,“ říká frontman Mirai Navrátil a dodává, že se rozhodně nejedná o album na jeden poslech.

Jednotlivé písně vznikaly jak u muzikantů doma, tak na cestách. „Některé jsme napsali na Havaji nebo na horách v Česku. Zkrátka kde nás zrovna popadla múza,“ líčí Mirai. Nahrávání probíhalo ve studiu u Lukáše Martinka ve Svárově. „Dnešní doba ale nemá limity, takže jsme něco donahrávali i doma. Jen pak máte asi 300 zvukových stop a při třídění a míchání se Ondřej a Ecson Waldes slušně zapotili,“ upřesňuje.

Nové album Arigatō, které v rádiích uvedly úspěšné singly Øtchi a Hometown, představí Mirai naživo na podzimním turné – poprvé ve velkých sálech. Vrcholem šňůry bude 3. prosince vystoupení v pražském Foru Karlín.

Mirai Tour 2019:

  • 15. listopadu – Herálec – KD Herálec
  • 21. listopadu – Bratislava – Ateliér Babylon
  • 22. listopadu – Ostrava – hala Tatran – vyprodáno
  • 26. listopadu – Brno – Sono Centrum – vyprodáno
  • 27. listopadu – Brno – Sono Centrum
  • 3. prosince – Praha – Forum Karlín

 

 

Zdroj: Universal Music

Články, které by tě mohly zajímat