Právě vysíláme

Kapela NEBE ruší letní koncerty. Zpěváka PETRA HARAZIMA čeká protialkoholní léčba!

19. dubna 2019 11:10
Kapela NEBE ruší letní koncerty. Zpěváka PETRA HARAZIMA čeká protialkoholní léčba!

Kapela Nebe se na české hudební scéně objevila před deseti lety. Tehdy kapelu Nebe objevil Richard Krajčo a partičce kluků z Havířova nabídl pomocnou ruku. Po velkém hudebním úspěchu však nyní přichází zvrat! Proč?

Kapela má za sebou mnoho úspěchů a na kontě několik hitů. Nyní se však její fanoušci dozvěděli špatnou zprávu. Frontman kapely Petr Harazim míří na protialkoholní léčbu a kapela si tak na nějakou dobu musí dát pauzu.

Zpěvák podle svých slov bojoval s alkoholem dlouho a léčbu podstoupí po dohodě se svou rodinou i členy kapely. O tom, co ho čeká, informoval fanoušky na facebookovém profilu, kde jim zanechal dlouhý vzkaz. „Ani nevím, jak začít… Snad větou, “Nechápu lidi, kteří kouří a pijou alkohol!,” kterou jsem už řekl ve svém životě desítkám, možná stovkám lidí. Tuhle větu jsem myslel opravdu vážně do svých osmnácti. Pak jsem “přičichl ke špuntu” a mezi mnou a alkoholem přeskočila jiskra. Od puberty jsem měl to štěstí objet se svou kapelou Nebe celou republiku. A každý tušíte, že muzikant je jednou z těch profesí, ve které je alkohol rutinou. Fascinovaly mě příběhy lidí, kteří zápas se svými démony nechali dojít až do prodloužení v podobě radikální léčby. Dost dobře jsem je nechápal a ptal se sebe: Jak může někdo zajít až takhle daleko?” Až jsem jednoho dne zjistil, že jsem sám nastoupil do vlaku, který jede úplně jiným směrem, než jsem si myslel. Letos, ve svých devětadvaceti, jsem si uvědomil, že za těch jedenáct let, co piju, jsem neměl ani týden pauzu od piva. Na to konto jsem se rozhodl ze dne na den, že zkusím dodržet “suchej únor”. Vydržel jsem! Byl to sakra dlouhý měsíc, který v mém případě vedl k jedinému vyústění – že jsem si první březnový týden nepamatoval minimálně 4 noci, jak jsem se vlastně dostal do postele. Takových nocí bylo předtím i potom tolik, že je ani nedokážu spočítat,“ napsal Petr a svěřil se se všemi šílenými situacemi, které kvůli alkoholu zažil.

Koncerty se ruší

„Kocovina mě vždycky donutila kát se, ale vždycky jsem si říkal, že to mám pod kontrolou. I po tom, co mě přátelé dovedli až do bytu, i po situacích, kdy jsem usínal na stolech, spadl do řeky, usnul v zimě na balkóně, usnul v posteli s hořící cigaretou, usnul v příkopu podél cesty ve spacáku, ve kterém jsem skákal na diskotéku, přišel dvakrát o řidičák atd… Všechny tyhle věci se staly a ne jednou. Když to tak čtu, mám husí kůži. Co mám vlastně pod kontrolou? Je zajímavé, jak rychle mozek dokáže zapomenout na všechny špatné věci,“ přiznal s tím, že rodina, kapela i kamarádi jsou v této těžké životní zkoušce velkou oporou. Zároveň se také omluvil všem fanouškům a musel bohužel oznámit, že všechny letní koncerty kapely se ruší.

„Jak říká producent jednoho z našich alb: “Není čas na hrdinství!” V mém případě to platí stonásobně! Hlavně mě nemějte za hrdinu. Hrdinové jsou všichni ti, kdo mi to dokázali říct z očí do očí! Já chci být pro všechny jen další z mnoha odstrašujících případů, kam až může člověk dovést své radosti, aniž by si uvědomil, že je na nich závislý!“ uzavřel zpěvák, kterého čekají tři měsíce léčení.

 

Zdroj: Facebook

Články, které by tě mohly zajímat