Právě vysíláme

Kapela Poetika vydává nové album Identity a plánuje jarní turné

11. února 2022 8:10
Kapela Poetika vydává nové album Identity a plánuje jarní turné

Kapela Poetika vydává v pátek 18. února 2022 své druhé album Identity a plánuje jarní turné, které zahájí křtem nahrávky ve středu 23. března 2022 v pražském klubu Roxy.

V roce 2016 se kapela kolem Ondřeje Brejšky, Eduarda Rovenského a Daniela Hrdličky představila svými skladbami Zkouším žít a Každou vteřinou. Následující rok vydali debutové album Trinity, které se za prodej dočkalo platinového ocenění a skupina absolvovala vyprodanou tour s kapelou Mirai. Úspěchem se však před natáčením druhé desky necítili svázáni.

„Bylo to jiné, ale strach jsme hodili za hlavu a soustředili jsme se na to, co nám v té chvíli přišlo dobré. Cédéčko má koncept, se kterým jsme všichni spokojení,“ řekl ČTK klávesista Daniel Hrdlička. „Myslím, že jsme i zúročili naše pětileté zkušenosti. Přece jenom jsme načerpali spoustu nových poznatků, a to se na té desce může odrážet,“ doplnil rapper Eduard Rovenský.

Poetika původně plánovala vydání druhého alba v roce 2020, ale v době pandemie Covidu – 19 kapela nechtěla vydávat nahrávku, kterou by nemohla podpořit koncerty. Pandemii nakonec považují z pohledu vzniku desky za přínosnou, protože se mohli soustředit na nahrávání. „Nikdo nás nikam nehnal, dali jsme si záležet, není to nijak uspěchané,“ sdělil zpěvák Ondřej Brejška.

Vedle osmi nových písní se na nahrávce Identity objeví také již zveřejněný projekt písní s hosty Mirai, kteří s Poetikou natočili skladbu Karavana.

Ještě před vydáním alba Identity se fanoušci Poetiky dočkají nového singlu a videoklipu Sám, který tradičně režíroval Ondřej Kudyn. Jarní turné začne křtem desky ve středu 23. března 2022 v pražském klubu Roxy, pokračovat bude v Olomouci, Brně a poslední zastávkou se stanou v sobotu 16. dubna 2022 Pardubice.

Články, které by tě mohly zajímat