Právě vysíláme

Kapela POETIKA vydává společný singl se skupinou MIRAI! Jak se vám líbí skladba Karavana?

20. srpna 2020 18:10
Kapela POETIKA vydává společný singl se skupinou MIRAI! Jak se vám líbí skladba Karavana?

Spojení kapel Poetika a Mirai je výsledkem mnohaletého přátelství, kdy jako kolegové z hudební branže společně odstartovali svá angažmá. Kapely při sobě stály v úplných začátcích a absolvovaly spolu i první vyprodané turné. Společný song je tak přirozeným vyústěním jejich významného kamarádství a vzájemné podpory.

Kapely se znají už několik let

Hlavní zpěvák kapely Poetika Ondřej Brejška přiznává, že už dlouho přemýšlí o tom, že složí píseň jako Karavany. „Myšlenka Karavany zaměstnávala moji hlavu už asi přes rok, a proto jsem rád, že se mi ji povedlo převést do písně, a to tak, že ta uvolněná melodie obrousila její pochmurné hrany. Je pravda, že jsem občas marně hledal důvod vůbec něco dělat, když to ve finále stejně pomine, ale nic není tak černé, jak se zdá. Jsou to právě maličkosti a momentální radosti ze života a pocity štěstí, které za to stojí i když pominou. Ty vám totiž nikdo nevezme,“ říká hudebník.

Kapely Poetika a Mirai spolu zažily několik neuvěřitelných společných zážitků. Proto bylo jasné, že když se autoři hitu Múza ozvali klukům z Frýdku-Místku, musel vzniknout společný singl. „S Poetikou jsme zažili první větší úspěchy a vyprodané koncerty, na které určitě nezapomeneme. Ondra z Poetiky si dokonce od nás nechal vytetovat iniciály našich jmen přímo v šatně v Lucerně! Na spolupráci tedy nešlo říct ne. Navíc si myslím, že ta píseň je super!“ komentuje Mirai Navrátil.

Skupina Poetika připravuje album Identity, k němuž se váže stejnojmenný projekt, jehož součástí je právě novinka Karavana. Projekt stojí na odlišném hudebním prostředí, vkusu a inspiraci členů kapely, kde tyto tři různé hudební identity přenáší do třech písní, z nichž každá reprezentuje jednoho člena kapely. „Tím prvním je Karavana, která zastupuje pop a indie. To se líbí Danovi. Ještě nás čeká uvedení rapového song, a pak ještě toho tvrdšího s prvky hardcore rocku,“ říká zpěvák Ondřej Brejška.

Hudební klip k novému singlu si můžete pustit níže. Jak se vám líbí?

Zdroj: Universal Music CZ, Ondřej Kudyn, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat