Právě vysíláme

Kapela RED HOT CHILLI PEPPERS oznámila změnu v sestavě! Koho se týká?

16. prosince 2019 12:10
Kapela RED HOT CHILLI PEPPERS oznámila změnu v sestavě! Koho se týká?

Kapela Red Hot Chilli Peppers po jedenácti letech přivítá zpět do své sestavy kytaristu Johna Fruscianteho! Charismatický hudebník opustil skupinu v roce 2008.

Staronová sestava

John Frusciante se k populární kapele připojil už v roce 1988 a podílel se na dvou deskách: Mother’s Milk a Blood Sugar Sex Magik. Po krátké pauze se americký kytarista následně ke kapele vrátil v roce 1998 a byl s ní do roku 2008.

Fanoušci si Fruscianteho pamatují především jako hlavního tvůrce ikonických desek kapely Red Hot Chilli Peppers, mezi které patří například CalifornicationBy The Way či Stadium Arcadium. Kytaristu a hudebního skladatele během svého odchodu v kapele zastupoval mladý kytarista Josh Klinghoffer. Ten nyní kapelu po deseti letech opouští.

Text v překladu zní:

Kapela Red Hot Chilli Peppers si dovoluje oznámit, že se po deseti letech rozchází s kytaristou Joshem Klinghofferem. Josh je krásným hudebníkem, kterého respektujeme a milujeme. Jsme velmi vděční za čas, jejž jsme s ním strávili a za nespočet dárků, které s námi sdílel. Rovněž bychom chtěli s velkým natěšením a plnými srdci oznámit, že John Frusciante se znovu připojuje do naší sestavy. Děkujeme.

Jsme zvědaví, s čím staronová sestava skupiny Red Hot Chilli Peppers přijde v následujících letech!

Zdroj: NME, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat