Právě vysíláme

Karin Ann způsobila v Polsku skandál: Podpořila LGBTQ+ komunitu a několik lidí přišlo o práci

27. července 2021 9:10
Karin Ann způsobila v Polsku skandál: Podpořila LGBTQ+ komunitu a několik lidí přišlo o práci

Karin Ann, která se objeví na nejznámějším billboardu na Time Square o sobě dává vědět i jinde po světě. Slovenská zpěvačka naposledy způsobila pořádný skandál v sousedním Polsku. Kvůli tomu, že podpořila LGBTQ+ komunitu, přišel muž o zaměstnání.

Teprve devatenácti letá Karin vzbudila v Polsku velké pozdvižení během turné, kde vystupuje jako host zpěvačky Sanah.

Během přímého přenosu v polské televizi TVP2 vyjádřila podporu LGBTQ+ komunitě a menšinám. V rámci rozhovoru zazněla mimo jiné akustická verze singlu Babyboy, při které Karin Ann vytáhla vlajku s duhovými barvami a uvedla komu je skladba věnována. „Ráda bych dnes věnovala tuto píseň LGBTQ+ a minoritám v Polsku. Vím, že to nemáte lehké. Přála bych si, abyste se cítili v bezpečí. Jsem tu pro vás, mám vás ráda a děkuji,“ prohlásila přímo v živém vysílání, tudíž se tomu nedalo nijak zabránit.

Televize předem neměla tušení, co se Karin chystá prohlásit a stalo se to jedním z hlavních témat tohoto týdne v polských médiích. Dokonce kvůli prohlášení mladé zpěvačky takzvaně padaly hlavy, polská televize propustila člena týmu, který připravoval právě pořad Pytaniu na śniadanie, kde Karin vystupovala.

„Samozřejmě mě nesmírně mrzí, že přišlo několik lidí o práci. Nevěděla jsem, že to bude mít takový dopad na nic netušící zaměstnance televize. Ukazuje to, jak velký problém je v Polsku svoboda slova a uznání LGBT komunity. Doufám, že to alespoň pomůže rozvířit debatu o toleranci polské společnosti,“ dodává Karin Ann.

Singl Babyboy, kde hraje Jakub Kotek, moderátor Evropy 2, se stal hymnou slovenské Gay PrideKarin se věnuje kontroverzním tématům jako je nerovnoprávnost a utlačování minorit. Upozorňuje na nespravedlnosti moderního světa, genderovou nevyváženost, netoleranci vůči sexuální orientaci či rasovou diskriminaci.

Přidá se k Ewě FarneLenny, také zazáří na světelné obrazovce na Times Square. Karin Ann se stala tváří kampaně Equal playlistu Spotify měsíce srpna a chystá se na vydání singlu In Company, který má vyjít i s videoklipem 30. července.

 

Články, které by tě mohly zajímat