Právě vysíláme

Kateřina Marie Tichá vydala duet se zesnulým Davidem Stypkou

9. března 2021 8:10
Kateřina Marie Tichá vydala duet se zesnulým Davidem Stypkou

Autorka a zpěvačka Kateřina Marie Tichá vydala ze svého debutového alba Sami jako singl a lyric video duet Divoká s nedávno zemřelým Davidem Stypkou.

Za písní stojí nahrávací společnost SinglTon, jež si dala za úkol průběžně připomínat tvorbu a osobnost zpěváka, kytaristy a skladatele, který 10. ledna podlehl ve věku 41 let dlouhodobé nemoci. Zástupci SinglTonu také zorganizovali finanční sbírku pro přítelkyni Stypky a jejich tři malé děti.

Po písních Sami a Zničená zem je duet Divoká třetím singlem z jejího debutového alba Sami, za které je nominovaná v hudebních Cenách Anděl Coca–Cola 2021 v kategorii Objev roku. Na albu se autorsky podílel i Stypka, když dodal refrén písni V Paříži. Divoká je písnička o svobodě. O odvaze vydat se svou vlastní cestou, na které můžeš sám volit rychlost i směr,“ podotkla Tichá.

Stypka, pocházející z Dobré u Frýdku–Místku, se hudbě věnoval od 12 let. Širší veřejnosti se představil ale až v sedmatřiceti, když vydal s kapelou Bandjeez první album u velké nahrávací společnosti. Nahrávka s názvem Neboj, které předcházelo čtyřpísňové EP Jericho, mu vynesla Cenu Anděl 2017 v kategorii Sólový interpret roku.

„Letos na podzim bude dokončeno nové Davidovo album Dýchej. Na této nahrávce pracuje producent Martin Ledvina společně se členy skupiny Bandjeez. Kolekce deseti nových písní která vznikala v průběhu posledních dvou let je nazpívaná. Zbývá dotočit nástrojové party, dozpívat vokály a pokusit se nahrávce vtisknout takový sound, o kterém tvůrci společně s Davidem diskutovali,“ sdělil Martin Červinka, jednatel společnosti SinglTon.

 

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat