Právě vysíláme

Kateřina Marie Tichá získala Cenu Anděl Coca-Cola 2020 v kategorii Objev roku a potvrdila zásadní novinku

31. května 2021 8:10
Kateřina Marie Tichá získala Cenu Anděl Coca-Cola 2020 v kategorii Objev roku a potvrdila zásadní novinku

Zpěvačka Kateřina Marie Tichá získala prestižní cenu Anděl Coca-Cola 2020 v kategorii Objev roku, kterou je hlavním mediálním partnerem Evropa 2. Kateřina nyní potvrdila začátek spolupráce s kapelou Bandjeez.

Legendární frýdecko-místecká kapela Bandjeez dlouhodobě provázela předčasně zesnulého Davida Stypku a aktuálně dokončila práci na jeho posledním albu Dýchej.  

Je to pro mě velká čest. Každý interpret sní o tom mít podporu tak vyjimečných hudebníků, jako jsou Bandjeez. Známe se s klukama 5 let. Ale až ted přisly společné jamy, setkání a hraní ve zkušebně. Potvrdilo se to, co jsme všichni věděli. Pohybujeme se jako lidi i jako muzikanti na stejné lodi. S Bandjeez jsme se spřátelili už během turné s kapelou Jelen. Tam Bandjeez před lety s Davidem Stypkou vyrazili jako předkapela. Když mi kluci nabídli spolupráci, bylo to pro mě ve světle událostí posledního půl roku úplně jasné rozhodnutí,” zaznělo od Kateřiny Marie Tiché.

Kapela ve složení Matěj Drabina, Pavel Sotoniak, Maro Zeman, Matouš Rohovský a Kateřina Marie Tichá se kromě svých samostaných koncertů představí jako speciální host na osmi letních koncertech kapely Kryštof.

Zakládající člen kapely Bandjeez, bubeník Matěj Drabina ke spolupráci říká: „S Kateřinou se potkáváme jako přátelé, ale i jako muzikanti několik let. Právě jsme dokončili Davidovo třetí album. Kateřina s námi velkou část nahrávání trávila ve studiu. Její písně nás vždycky bavily a jsou velice blízko našemu vnímání hudby. Koketovali jsme s myšlenkou provázet Kateřinu na její další hudební dráze. Hned po prvních společných hraních do sebe vše zapadlo, jak má a než jsme se nadáli už jsme zkoušeli jako Kateřina Marie Tichá a Bandjeez.”

Kryštof – LÉTO 2021

3.7.  BRNO Za Lužánkami

10.7. LITVÍNOV areál Loučky

17.7. STRÁŽNICE amfiteátr

24.7. OLOMOUC Korunní pevnůstka

31.7. TRUTNOV letní kino Bojiště

7.8.  ČESKÉ BUDĚJOVICE Výstaviště

14.8. KONOPIŠTĚ amfiteátr

21.8. LOKET amfiteátr

28.8. HOLÝŠOV ostrov

Zdroj: Universal Music

Články, které by tě mohly zajímat