Právě vysíláme

KATY PERRY se vyjádřila k verdiktu ve sporu o písničku Dark Horse! „Je to nespravedlivé,“ říká

5. srpna 2019 11:10
KATY PERRY se vyjádřila k verdiktu ve sporu o písničku Dark Horse! „Je to nespravedlivé,“ říká

Katy Perry se vyjádřila k soudnímu verdiktu, že při skládání písničky Dark Horse v roce 2013 nelegálně zkopírovala jinou skladbu. Americká zpěvačka tvrdí, že autorská práva neporušila a že je nevinná – nevyloučila ani, že se v budoucnu bude chtít kvůli kontroverzní písničce soudit dál.

Zpěvačka s verdiktem nesouhlasí

Soud v Kalifornii minulý týden nařídil, aby zpěvačka Katy Perry zaplatila až 2,78 milionu amerických dolarů rapperovi Flamovi za porušování autorských práv. Méně známý americký rapper od roku 2014 tvrdí, že písnička Dark Horse se až příliš podobá jeho skladbě Joyful Noise, kterou vydal v roce 2008. Soud mu dal za pravdu a rapper si nyní vydělá tučný balík peněz!

Katy Perry ovšem se soudním verdiktem vůbec nesouhlasí a zřejmě se s ním nehodlá ani v nejbližší době smířit. Její právnička, Christine Lepera, pro americká média uvedla, že verdikt pro Katy Perry představuje selhání spravedlnosti. Americká zpěvačka prý žádná autorská práva neporušila a bude v budoucnu bojovat pro to, aby se tato „nespravedlnost napravila“.

Soudní sága o písničku Dark Horse bude tedy zřejmě ještě pokračovat!

Zdroj: NME, Twitter, Instagram, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat