Právě vysíláme

Kluci z MANDRAGE přiznávají: Vítkovy problémy sahají hlouběji. Drogy jsou jen důsledek!

5. února 2020 8:00
Kluci z MANDRAGE přiznávají: Vítkovy problémy sahají hlouběji. Drogy jsou jen důsledek!

S kapelou Mandrage už je bohužel konec. V sobotu odehrálo seskupení muzikantů z Plzně svůj poslední koncert ve Foru Karlín bez zpěváka Vítka a po zrušeném turné se už další vystoupení neplánují. O konci nyní promluvili samotní členové Mandrage!

Ačkoliv byl koncert ve Foru Karlín zcela vyprodaný, nesl se ve znamení rozloučení a nechybělo ani několik dojemných momentů. Místo zpěváka Vítka Starého vystoupilo na pódiu několik hudebních hostů a písně Mandrage společně se zbytkem kapely zazpívali Sebastian, Anna K., Debbi nebo Mirai.

Ještě před koncertem promluvili členové Mandrage František Bořík a Michal Faitl pro pořad Top Star a víc do hloubky okomentovali své prohlášení, že za zrušeným turné stojí právě Vítek a jeho nelehká životní situace.

„Byli jsme na Víťu všichni docela naštvaní. Ale teď máme o něj už jen strach. Je to takové hořko-sladké. Nikdo z toho nemáme radost. Už několik dní nespíme a jsme špatní. Na druhou stranu si to chci naposledy alespoň trochu užít,“ řekl pro televizní kamery klávesista Bořík a dodal, že Vítek se zbytkem kapely už nějakou dobu nekomunikuje.

Nejsou v tom jen drogy

Klávesista zároveň v rozhovoru potvrdil, že za problémy kamaráda jsou nejenom drogy, ale i další problémy, které ho stahují na dno. „Nejsou to zdaleka jen drogy. Drogy jsou důsledek a ne příčina problémů. Víťovy trable sahají daleko hlouběji a není to tak jednoduché, jak se tvrdí.“ 

Kluci z Mandrage jsou velcí kamarádi a snaží se navzájem si pomáhat. V případě Vítka ovšem František Bořík přiznává, že kapela pro něj mohla udělat víc. „Nechceme chodit moc do detailů. Na druhou stranu to rozhodně není tak, že bychom ho v tom úplně nechali, dali si ruce za hlavu, čekali, že odjedeme turné a pak bude všechno super. Víťa na tom dělá už hrozně dlouho i s námi. Prostě to asi nestačí, nevím. Určitě jsme asi měli dělat víc. Protože kdybychom dělali dost, tak teď nejsme v této situaci. Asi jsme nějak selhali,“ přiznal klávesák a dodal, že ačkoliv ho to velmi mrzí, v comeback Mandrage už vlastně vůbec nevěří.

Pusťte si jeden z prvních velkých hitů Mandrage – song Kapky proti slzám:

 

Zdroj: Top Star

Články, které by tě mohly zajímat