Právě vysíláme

Kluk odvedle ED SHEERAN: Přespával na ulici, teď vydělává miliardy, ale zůstává sám sebou

23. prosince 2018 11:10
Kluk odvedle ED SHEERAN: Přespával na ulici, teď vydělává miliardy, ale zůstává sám sebou

Jeho Divide Tour vydělala v jednom roce víc než kterékoliv jiné koncertní turné v historii. Britský sympaťák za sebou nechal i vychvalované spektákly Taylor Swift či Beyoncé. Hvězdné manýry byste u něj však hledali marně. Pro Eda Sheerana jsou mnohem důležitější úplně jiné věci než peníze a sláva.

Skoro pět milionů prodaných lístků a tržby přes 340 milionů liber. To je bilance Sheeranovy Divide Tour za kalendářní rok 2018. Nejsou to vůbec špatná čísla, vlastně jsou to ta nejlepší čísla, co kdy kdo měl. Alespoň pokud jde o statistiky magazínu Pollstar, který výdělky hudebníků sleduje už 30 let.

Sám Ed si podle deníku The Sun přijde na 75 tisíc liber za jediný den. To je víc než dva miliony korun. A to je hodně. OPRAVDU hodně. Leckoho proto napadne, že někdo takový si musí libovat v luxusu a užívat si svůj status nejlépe vydělávajícího zpěváka světa (v této kategorii dle Forbesu předstihl Adele). Jenže nic takového se neděje. Vlastně naopak.

Z bezdomovce sponzorem dětských nemocnic

Může za to i zpěvákova nelehká minulost. Rozhodně neměl na růžích ustláno a leckdy neměl ustláno vůbec – to když nocoval v londýnských nádražních halách, pod teplovodním potrubím nebo v metru. Nikdy ale nepřestával skládat, hrát a zpívat. Jenom díky tomu teď žije svůj vlastní sen. Na krušné období svého života, které trvalo přes dva roky, ale nezapomíná. Jeho skromnost a štědrost jsou ohromující.

„Peníze pro mě neznamenají tolik. Mnohem víc pro mě znamenají moji přátelé a rodina. Velká část mých příjmů jde na charitu a na dětské nemocnice nedaleko místa, kde žiju. Já sám mám dost, stačí mi to, a zbytek pomáhá jiným lidem,“ vysvětluje Ed a přidává trpkou zkušenost. „Nikdy v životě jsem neztratil tolik přátel jako tehdy, kdy do mého života vstoupily peníze.“

Zároveň si ze sebe umí udělat legraci. Takřka legendární je jeho vystoupení v talk show Grahama Nortona, kde Ed vypráví mimo jiné o tom, jak si za první vydělané peníze konečně koupil svou vysněnou stavebnici Lego.

Zdroj: RollingStone.com, TheSun.co.uk, Youtube kanál The Graham Norton Show

Leonardo DiCaprio musí vrátit Oscara!

Články, které by tě mohly zajímat