Právě vysíláme

Kolegové Davida Stypky uspořádali sbírku: Fanoušci jim poslali milióny

13. ledna 2021 9:10
Kolegové Davida Stypky uspořádali sbírku: Fanoušci jim poslali milióny

Smutná zpráva o úmrtí zpěváka Davida Stypky zarmoutila všechny jeho přátele, kolegy, ale i fanoušky. Talentovaný umělec po sobě zanechal vdovu a tři děti v nelehké finanční situaci. Stypky kolegové uspořádali pro pozůstalé sbírku, která předčila veškerá očekávání.

Oblíbený umělec sváděl dlouhé dva roky boj se zákeřnou rakovinou slinivky, přesto si někdo nepřipouštěl, že přijde konec jeho životní cesty. David po sobě nezanechal pouze krásné písničky, ale také početnou rodinu, která se nyní ocitla v tíživé finanční situaci.

Stypkovi přátelé právě na podporu jeho rodiny iniciovali veřejnou sbírku na webu Nadačního fondu pomoci.

David se svoji kapelou Bandjeez musel kvůli své nemoci a omezením spojených s pandemií Covid – 19 zrušit naprostou většinu svých koncertů v roce 2020. I z těchto důvodů se ocitl s rodinou v kritické finanční situaci,“ je uvedeno v prohlášení na webu sbírky.

„Tato sbírka má pomoci jeho přítelkyni a jejich třem malým dětem. Příspěvky půjdou na částečné zaplacení hypotéky a na další nezbytné rodinné výdaje. Prosím podpořme jeho rodinu v těchto nelehkých dnech,“ stojí ve výzvě k případným dárcům.

Původním cílem sbírky bylo v této nepříliš příznivé době vybrat necelých dvě stě tisíc korun. Do podpory sbírky se zapojilo mnoho Stypkových hudebních kolegů. Například Mirai Navrátil, Ewa Farna, ale i Martina Pártlová sdíleli sbírku na svých sociálních sítích a ukázali, jak mocná sociální sítě jsou.

„Přátelé, nemáme slov. Děkujeme. Za necelé tři hodiny jste vybrali přes 400 tisíc korun pro Davidovu rodinu. Navýšili jsme cílovou částku na 1 milion korun. Jste neuvěřitelní,“ uvedli organizátoři na webu sbírky. I nový cíl milión korun byl velmi rychle překročen. Zatím se podařilo vybrat neuvěřitelné 2 452 476 korun a  další finanční příspěvky každou minutou přibývají. Do konce sbírky zbývá 90 dnů!  

Těžké chvíle, které rodina zesnulého hudebníka prožívá, jim může alespoň trošku zpříjemnit velká podpora a zájem veřejnosti.

Zdroj: Instagram, Znesnaze21

Články, které by tě mohly zajímat