Právě vysíláme

Kolegové vzpomínají na zesnulého Mira Žbirku. Co říkají na jeho nečekanou smrt?

11. listopadu 2021 9:10
Kolegové vzpomínají na zesnulého Mira Žbirku. Co říkají na jeho nečekanou smrt?

Celý showbyznys je v šoku! Smutná zpráva o skonu legendárního zpěváka Mira Žbirky šokovala nejen jeho hudební kolegy. Zdrcené reakce slavných na sebe nenechaly dlouho čekat. Mnoho z nich se podělila o své pocity na sociálních sítích.

Leoš Mareš nejprve sdílel úryvek krásného dokumentu o legendárním zpěvákovi, který je k shlédnutí na Netflixu, jenž doplnil slovy: “Budete nám strašně chybět.” Poté se s fanoušky podělil o vzpomínku z roku 2005, kdy moderoval hudební pořad Eso. Bylo mu dvacet devět let a Mekymu padesát tři let.

Slovenská legenda Marika Gombitová, která se Žbirkou léta vystupovala, poslala zpěvákovi dojemný vzkaz do nebe. „Můj drahý Meky, budeš mi velmi chybět. Jsi v mém srdci navždy. S láskou, Tvoje princezna.“

„Mistře! Je mi to nesmírně líto. #MekyNaveky dobrý, rovný, ryzí. Unikátní humor. Otevřenost. A lidskost. Velký pane, máte můj obdiv a úctu. Protože Vy, protože hudba, protože Vy a láska. Díky. Nejen za inspiraci. Upřímnou soustrast rodině,“ vyjádřil pocity a hold pozůstalým Tomáš Klus.

„Nedokážu přestat plakat… Můj přítel, jeden z mála v tomto byznyse, vzor a člověk, který mě měl upřímně rád. Měli jsme společné zážitky, ale i plány do budoucna. Nedokážu tomu uvěřit a nedokážu přestat plakat… Odpočívej v pokoji, drahý příteli. C’est la vie…,“ uvedla šokovaná zpěvačka Katarína Knechtová.

Mladý zpěvák Adam Míšík sdílel s Mekym společnou fotografii a vypsal se ze svých pocitů: “Tohle strašně bolí. Miro Žbirka byl pro mě umělec, který i v dobách patosu přinášel do česko-slovenské hudby inovaci a nádech světový pop music. Geniální songwriter, úžasný člověk, plný pokory, absolutní legenda. Je mi ctí, že jsem tě mohl poznat, poslouchat tě mluvit o hudbě i o životě celkově. Budeš nám strašně moc chybět 💔”.

Zpěvák Marek Ztracený sdílel na Instagramu video, ve kterém hraje na piano úryvek Žbirkovi písně Fair Play.

Články, které by tě mohly zajímat