Právě vysíláme

Končí kapela U2? Zpěvák BONO během koncertu uvedl zajímavou novinku a fanoušci se bojí

14. listopadu 2018 11:10
Končí kapela U2? Zpěvák BONO během koncertu uvedl zajímavou novinku a fanoušci se bojí

Fanoušci kapely U2 se s irskými rockery budou nejspíš muset na delší dobu rozloučit! Frontman kapely, Bono, během závěrečného koncertu v Berlíně uvedl, že kapela možná zahrála svůj poslední koncert. Máme důvod se bát?

Co řekl Bono?

Zpěvák kapely podle zdrojů vzkázal fanouškům v Berlíně:

„Už spolu (jako kapela) cestujeme a koncertujeme téměř 40 let a poslední čtyři roky byly opravdu jedinečné. Teď jdeme pryč…“

Těsně po ukončení koncertu se na sociálních sítích spustila vlna reakcí. Někteří tvrdili, že kapela končí nadobro. Stránka U2gigs, která na Twitteru pravidelně sleduje dění kolem U2, dokonce uvedla, že panika kolem údajného konce se poprvé zdá být realistická.

Zažili jsme poslední koncertní turné U2?

Nedávné koncertní turné Experience + Innocence se kapele po těžkém začátku povedlo. Lidé si chválili inovativní pódium, které hudebníky více přiblížilo k obecenstvu a během koncertů zazněly i zapomenuté hity, například Dirty Day nebo The Unforgettable Fire.

Výrok frontmana Bona při koncertu v Berlíně fanoušky znervóznil. Nicméně, U2gigs po vystoupení připomněl, že kapela tímto způsobem provokuje už několik let a bylo by velice překvapující, kdyby kapela najednou tak náhle skončila. Stránka očekává, že se U2 vrátí na nadcházející 30. výročí vydání desky Achtung Baby, nebo na 40. výročí vydání alba Boy.

Budoucnost kapely je sice opět obklopena nejistotou, ale zdá se, že vše není ztraceno. Album Boy bude slavit 40 let už za dva roky. Uvidíme, co z kapely do té doby vyleze!

Zdroj: NME, Twitter

Nejúspěšnější prvotiny hudebních ikon

Články, které by tě mohly zajímat