Právě vysíláme

Kontroverzní rapper TEKASHI 6IX9INE byl propuštěn z vězení kvůli koronaviru!

3. dubna 2020 13:10
Kontroverzní rapper TEKASHI 6IX9INE byl propuštěn z vězení kvůli koronaviru!

Americký rapper Daniel Hernandez, známý pod pseudonymem Tekashi 6ix9ine, byl po téměř dvou letech propuštěn z vězení. Autor hitu Fefe požádal o předčasný přesun do domácího prostředí, protože se bál šíření koronaviru ve vězeňském komplexu.

Zbytek trestu si odpyká doma

Tekashi 6ix9ine se po zhruba dvou letech může vrátit domů. Kontroverzní rapper si odpykával trest za vyhrožování a ozbrojenou krádež, ale kvůli rozsáhlému šíření koronaviru ve Spojených státech zažádal o předčasný přesun do domácího prostředí. První žádost mu soudce sice zamítl, ale na druhou prosbu (podaná ve chvíli, kdy se situace zhoršovala) mu vyšel vstříc. Tekashi si tak zbylé čtyři měsíce odpyká u sebe doma.

Případ mladého rappera už dva roky fascinuje milovníky rapu a hip-hopu. Tekashi 6ix9ine byl totiž jedním z největších talentů amerického rapu.  Poté, co se rodák z New Yorku začal potýkat s problémy se zákonem, začala jeho kariéra ale strmě klesat. V roce 2018 hrozil rapperovi až doživotní pobyt za mřížemi kvůli hrstce děsivých trestných činů, z nichž byl obviněn. Během soudního procesu ale Tekashi 6ix9ine začal vypovídat proti členům násilného gangu Nine Trey Bloods, jehož byl údajně na chvíli členem.

Svědectví mladého umělce mu sice radikálně zmírnilo trest, ale jeho reputace v americké hip-hopové komunitě klesla na dno. I nyní se prý Tekashi bojí o svoje bezpečí kvůli možnému útoku gangu Nine Trey Bloods. Svoboda ho zkrátka stojí vysokou cenu.

Zdroj: NME, Instagram, YouTube, RollingStone

Články, které by tě mohly zajímat