Právě vysíláme

Křehká, ale zároveň suverénní: Elly v novince People ukazuje, že je vše možné překonat

18. května 2022 8:10
Křehká, ale zároveň suverénní: Elly v novince People ukazuje, že je vše možné překonat

Křehká, ale zároveň suverénní a sebevědomá. Taková je popová píseň People zpěvačky Elly, která odkrývá citlivá témata a ukazuje, že je vše možné překonat. Píseň vznikla už před několika lety, nyní jí vdechli nový život Production Lovers.

Elly, vlastním jménem Eliška Tunková, si hudbu i text písně napsala sama v době, kdy procházela nelehkým obdobím. Při studiu na konzervatoři čelila urážkám, což se projevilo na jejím sebevědomí. „Psaní People mi pomohlo vystoupit z komfortní zóny a překonat strach z ponížení. Byla to pro mě taková forma terapie,“ vysvětluje Elly.

Videoklip, který podtrhuje ženskost, je pro Elly výjimečný také proto, že se natáčel v jejím rodném městě na zámku a v opuštěných lázních Bílina„Tam, kde jsem běhala jako malá, jsem teď stála před kamerou a plnila si svůj sen. Je to krásný pocit a z výsledku mám ohromnou radost,“ popisuje. Režie vizuálu se ujal Tomáš Holzknecht. Po zvukové stránce má píseň na svědomí pražské trio Production Lovers ve složení Michal Jiráň, Adam Albrecht a Šimon Martínek.

Elly zaznamenala největší úspěch s předešlým singlem Are You There, který na Evropě 2 opakovaně vyhrával hitparádu Evropa 2 Music Chart. Před nedávnem zpěvačka svým vystoupením na pražském Majálesu podpořila iniciativu Fuck Cancer, jež rozšiřuje povědomí o rakovině mladistvých.

Články, které by tě mohly zajímat