Právě vysíláme

LANA DEL REY vydává album Norman F**king Rockwell!

3. srpna 2019 7:55
LANA DEL REY vydává album Norman F**king Rockwell!

Americká zpěvačka a skladatelka Lana Del Rey vydává desku Norman Fucking Rockwell. Většina dlouho očekávaného alba byla produkována a napsána Jackem Antonoffem, který je členem kapely Fun. a spolupracoval například s Taylor Swift, Lorde, St. Vincent nebo Troye Sivanem. Na desce se nachází hity jako Venice Bitch nebo Doin’ Time.

Konečně jsme se dočkali

Lana Del Rey, vlastním jménem Elizabeth Woolridge Grant, je zpěvačkou, skladatelkou, producentkou, básnířkou, modelkou i režisérkou hudebních videoklipů. Její hudební tvorba je mnoha kritiky po dlouhou dobu ceněná pro typické a do detailu dotažené přiléhavé stylizace, které se zabývají tragickou láskou, ženským půvabem a melancholií, které odkazují zejména k populární kultuře padesátých a šedesátých let.

Průlom v hudební kariéře Lany Del Rey představuje skladba Video Games, a její doprovodný videoklip, která vyšla v roce 2011. O rok později následovalo debutové album Born To Die, které zpěvačku okamžitě zařadilo mezi deset aktuálně nejpopulárnějších interpretů. Především skladba Summertime Sadness se stala novou klasikou. Následovalo EP Paradise, film Tropico, účast na soundtracku k filmu Velký Gatsby (konkrétně se jednalo o skladbu Young And Beautiful, která se stala na dlouhou dobu hitem číslo jedna), další studiová alba (UltraviolenceHoneymoonLust For Life) a především nominace na Grammy a Golden Globe.

Zdroj: Universal Music, YouTube, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat