Právě vysíláme

Legendární Daft Punk končí. Elektronické duo se proslavilo hity One More Time nebo Get Lucky

22. února 2021 18:39
Legendární Daft Punk končí. Elektronické duo se proslavilo hity One More Time nebo Get Lucky

Elektronické duo Daft Punk po osmadvaceti letech oznámilo, že opouští hudební scénu. Producenti Guy-Manuel de Homem-Christo a Thomas Bangalter vystupující pod maskami robotů, se s fanoušky rozloučili videem s názvem Epilogue.

Zprávu o rozpadu formace potvrdila jeho mluvčí zpravodajské agentuře AFP. Producenti se k ukončení své kariéry jako Daft Punk doposud nevyjádřili, fanouškům svůj odchod z hudební scény oznámili skrze video, v jehož druhé třetině se objeví logo robotických rukou s nápisem 1993 – 2021. Na jeho konci se pak jeden z dua odpálí do vesmíru.

Skupinu Daft Punk zformovali Thomas Bangalter a Guy-Manuel de Homem-Christo. Jejich debutové album Homework z roku 1993 se považuje za mezník taneční hudby. Do hudebních žebříčků dostali produkci undergroundové hudební scény.

Proslavili se mimo jiné díky hitům One More Time či Harder, Better, Faster, Stronger. V roce 2013 na sebe upozornili singlem Get Lucky, v němž hostovali američtí hudebníci Pharrell Williams a Nile Rodgers. Před pěti lety pak vydali hity Starboy a I Feel It Coming.

Během své kariéry získali Daft Punk několik cen Grammy. Co stojí za jejich rozpadem, zatím není jasné. Ještě v loňském roce totiž oznámili, že budou pracovat na hudbě ke snímku Černé brýle.

Zdroj: ČTK, Billboard, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat