Právě vysíláme

Lenny představila baladu, kterou živě produkoval Mike Shinoda z Linkin Park

6. prosince 2021 9:30
Lenny představila baladu, kterou živě produkoval Mike Shinoda z Linkin Park

Lenny vydala velmi očekávaný singl, který produkoval Mike Shinoda, člen kapely Linkin Park. Podívejte se na videoklip.

Lenny vydala singl Lithium, která byla napsána na klavír už v roce 2017 a předprodukována společně s Ondrou Fiedlerem, ale song nikdy nedokončili! Ujal se ho až Mike, který ze zaprášené písně schované v šuplíku udělal hit.

K singlu vznikl i videoklip pod taktovkou Ondřeje Kudýna na Kanárských ostrovech, v němž se snoubí atmosféra rozbouřeného moře a scénické pouště.

Lenny

Mike Shinoda dva večery produkoval živě jednu z písní české zpěvačky na sociální síti Twitch! Fanoušci tak měli jedinečnou příležitost sledovat, jak slavný zpěvák a producent tvoří hit! Spolupráci s Shinodou si nemůže zpěvačka vynachválit.Své projekty chci vždy dotáhnout k dokonalosti a nerada slevuji z nároků. Když Mike navrhnul, že by v písničce rád slyšel živé smyčce, svolala jsem smyčcový orchestr a nechala ho na vlastní náklady nahrát,“ přibližuje proces tvorby Lenny a dodává: „Potvrdila jsem si, že je Mike jedním z nás. Naprosto sympatický a pokorný člověk. V komunikaci s ním ani jeho týmem nebyl jediný problém. Myslím, že z písničky máme radost všichni.“

Lenny před dvěma lety vystoupila, jako předskokanka na Shinodově koncertu ve Foru Karlín, kde představil své sólové album Post Traumatic. Už tehdy se začaly formovat počátky této spolupráce. „Oslovil mě s nápadem, jestli bych mohla hostovat přímo s ním na pódiu v písničce Make It Up As I Go. Po koncertě jsem měla možnost s ním konverzovat a Mike se hodně vyptával na moji tvorbu, protože celé naše vystoupení tehdy zhlédnul z boku pódia,“ vzpomíná s úsměvem osmadvacetiletá zpěvačka. „Dal mi na sebe spojení a domluvili jsme se, že mu zašlu nějaké písničky,“ dodává.

„Myslím, že budu mluvit za celou kapelu, když řeknu, že setkání s Mikem bylo jedno z nejpříjemnějších shledání s významnou zahraniční hudební hvězdou,“ uvedla Lenny.

Lenny se živě můžete potkat už 9. prosince v pražské Roxy, kde proběhne speciální koncert, jenž Lenny uspořádala jako dárek fanouškům za čekání na již dvakrát přesunutý koncert v O2 Universu.

Články, které by tě mohly zajímat