Právě vysíláme

Lewis Capaldi promluvil o boji se svou nemocí a připustil konec kariéry

4. dubna 2023 8:10
Lewis Capaldi promluvil o boji se svou nemocí a připustil konec kariéry

Lewis Capaldi promluvil o svém boji s Touretteovým syndromem, který mu nejen na pódiu způsobuje potíže. Přiznal, že jakmile bude jeho zdravotní stav neúnosný, skončí s kariérou. Už nyní ho prý velmi bolí jenom hrát na klavír.

Lewis Capaldi patří mezi největší hvězdy současné pop music. To dokazují také vyprodané koncerty napříč celým světem. Ne vždy se však při nich zpěvák cítí komfortně. Omezuje ho Touretteův syndrom, kvůli kterému má nekontrolovatelné tiky, jež mu občas dokonce znemožňují zpívat. K takové situaci došlo například na konci února v Německu, kdy za něj fanoušci dozpívali skladbu Someone You Loved.

Zpěvák nyní přiznal, že pokud to bude nutné, je připraven kvůli zdravotním problémům ukončit kariéru. „Jestliže se dostanu do bodu, kdy sám sobě způsobím nenapravitelné škody, skončím,“ uvedl rozhodně a dodal, že se jeho tiky neustále zhoršují. „Když sedím za klavírem, je to opravdu bolestivé.“

Problémem je podle Capaldiho tlak, který je na něj v hudebním průmyslu vyvíjený. Koncertování každý den na jiném místě a ve velkých halách ho dostává do úzkostných situací, které jeho zdravotní stav zhoršují.

Více by měl Capaldi o své nemoci promluvit v dokumentu How I’m Feeling Now, který bude mít na Netflixu premiéru zítra. O měsíc později vydá své druhé studiové album.

 

Články, které by tě mohly zajímat