Právě vysíláme

Lewis Capaldi ruší kvůli zdravotním problémům turné

28. června 2023 12:24
Lewis Capaldi ruší kvůli zdravotním problémům turné

Poté, co Lewisovi Capaldimu odešel hlas na Glastonbury, se rozhodl zpěvák zrušit turné a věnovat se svému zdraví. „Musím se po vystoupení cítit dobře, moji fanoušci si zaslouží, abych koncert odehrál na sto procent,“ vysvětlil zpěvák. Kdy se na pódia vrátí, zatím netuší.

Lewis Capaldi své turné poprvé přerušil po únorovém koncertě v pražské O2 areně, posléze na začátku června, kdy oznámil třítýdenní pauzu. „Potřebuji si na chvíli odpočinout, zotavit se a dostat se do co nejlepší formy na všechny neuvěřitelné show, které se blíží, abych mohl ještě dlouho pokračovat v tom, co miluji,“ napsal zpěvák.

Vrátit se plánoval na festivalu Glastonbury. V polovině setu však začal přicházet o hlas a závěrečnou Someone You Loved už za něj odzpívali fanoušci. Muzikantovi tím vehnali slzy do očí. „Mrzí mě to. Doufám, že mě organizátoři ještě někdy pozvou, tohle totiž byla špatná show,“ ohodnotil Capaldi svůj výkon.

Následně vydal na instagramu prohlášení, ve kterém oznámil, že si dává pauzu. „Pravděpodobně vás to nepřekvapuje, ale i přesto to není jednoduché psát,“ uvedl. „Myslel jsem si, že třítýdenní pauza bude stačit k vyléčení. Ale pravdou je, že se stále učím žít s Touretteovým syndromem. Sobota byla jasnou ukázkou toho, že musím zapracovat na vylepšení svého mentálního i fyzického zdraví,“ oznámil.

Jak dlouhou pauzu si chystá dát, sám zpěvák netuší. „Moc se omlouvám všem, kteří mě letos chtěli vidět. Musím se po vystoupení cítit dobře, moji fanoušci si zaslouží, abych koncert odehrál na sto procent. Hrát pro vás je to, o čem jsem vždycky snil. Proto pro mě bylo velmi obtížné udělat toto rozhodnutí,“ přiznal Capaldi s tím, že se na pódia vrátí hned, jak to bude možné.

Články, které by tě mohly zajímat