Právě vysíláme

Like–It vydávají debutové album, zahrnuje i přelomové singly Nádech a Křídla

16. července 2021 10:10
Like–It vydávají debutové album, zahrnuje i přelomové singly Nádech a Křídla

Kapela Like–It vydává po roce usilovné práce své debutové album City In The City. A ačkoliv by se název mohl zdát ryze anglický, není tomu zcela tak. Deska obsahuje mimo jiné i úspěšné rádiové hity Nádech, Mrazí nebo Křídla a s formací si o ní popovídají v úterním Insta Callu Evropy 2 moderátoři Ondra Urban a Petr Říbal.

Prvním singlem, který Like–It z alba vydali, se stala v roce 2018 píseň Nádech. Opravdu intenzivně se však kapela začala debutové desce věnovat až v posledním roce. Vedle rádiových hitů obsahuje i píseň Nech vítr vát, kterou pro kapelu napsal zpěvák Marek Ztracený.

„Jsme moc rádi, že pro nás Marek napsal jeden song. Jinak si ale písničky píšeme sami. Vždycky se sejdeme celá kapela a dáváme to nějak dohromady. A co se týká produkce a nahrávání, jsme taky naučení si hodně věcí dělat sami a je to směr, který nás baví,“ prozradil zpěvák Dominik Kříž. Jak ale dodal, Like–It se spolupráci se zahraničními producenty vůbec nebrání.

Ačkoliv by se mohlo zdát, že název City In The City je zcela anglický, jak už napověděla stejnojmenná píseň, první „city“ v názvu se vyslovují česky. Videoklip k ní natáčela formace až v Berlíně. Kromě zmíněného songu v minulosti představila skupina z nové desky píseň Křídla, v jejímž vizuálu si hlavní roli střihl Štěpán Kozub.

„Natáčení klipů nás hrozně baví, máme takovou partu, se kterou jsme zvyklí točit. Aktuálně připravujeme video k písni Domovina,“ uvedl Kříž.

Kapela Like–It bude hostem úterního Insta Callu Evropy 2Ondrou Urbanem a Petrem Říbalem. Tak nezapomeňte 20. července sledovat od 17:30 hodin Instagram Evropy 2.

Články, které by tě mohly zajímat