Právě vysíláme

Linkin Park čelí žalobě bývalého spoluhráče Kylea Christnera

17. listopadu 2023 9:10
Linkin Park čelí žalobě bývalého spoluhráče Kylea Christnera

Kapela Linkin Park patřila svého času mezi nejznámější na světě. S úmrtím Chestera Benningtona přestala koncertovat a zda se ještě někdy objeví spolu na pódiu, je otázkou. Nyní však řeší jiný problém. Její členy zažaloval bývalý spoluhráč Kyle Christner. Vadí mu, že za odvedenou práci na konci devadesátých let nedostal žádný honorář.

Kyle Christner působil v Linkin Park v letech 1998 až 1999. V té době kapela dělala na debutovém albu Hybrid Theory, na kterém právě baskytarista spolupracoval. Tvrdí, že za práci na skladbách na desce neobdržel žádný honorář. Rozhodl se proto nyní formaci zažalovat. Dokumenty od jeho právníka obdržel soud 8. listopadu.

Jak Christner uvádí, situace se vyhrotila na začátku letošního roku, kdy ho kontaktovali zástupci Linkin Park kvůli odměně za odvedenou práci. Honorář mu však hodlali dát pouze za 3 dema a šestipísňové EP Hybrid Theory, které vyšlo v roce 1999. To ale muzikantovi nestačilo. Tvrdí, že má nárok na peníze za více než dvacet skladeb. Pracoval totiž spolu s ostatními členy na celé desce, která navíc před třemi lety vyšla v reedici.

V žalobě stojí, že Christner v případě reedice nabyl mylného dojmu, že jeho basové party v písni Could Have Been byly přehrány. „Při bližším prozkoumání však poznal na desce svou hru,“ stojí v dokumentech. Říká, že zbylí členové Linkin Park pouze „využili jeho tvůrčího úsilí“ a požaduje od nich odškodnění také za reedici.

Sama kapela svůj postoj zatím nezveřejnila. V minulosti však Mike Shinoda uvedl, že basovou stopu ve zmíněné skladbě nahrál právě Christner.

Pokud se ukáže, že je pravda na straně Christnera, bude mu muset zbytek sestavy zaplatit dlužné honoráře i právní zastoupení.

 

Články, které by tě mohly zajímat