Právě vysíláme

LINKIN PARK se tvrdě vymezili proti DONALDU TRUMPOVI! Co mu vzkázali?

21. července 2020 11:10
LINKIN PARK se tvrdě vymezili proti DONALDU TRUMPOVI! Co mu vzkázali?

Kapela Linkin Park požádala Twitter, aby stáhlo video, které sdílel Donald Trump! Krátký klip prý porušoval autorská práva skupiny, jelikož obsahoval úryvek z písně In The End. Sociální síť zareagovala nekompromisně.

Americká kapela Linkin Park se vymezila proti americkému prezidentovi Donaldu Trimpovi. „Linkin Park nepodporovala a nepodporuje Trumpa, ani neopravňuje jeho organizaci k použití žádné ze svých hudebních nahrávek,“ napsala kapela poté, co se ve videu, které prezident Spojených států sdílel, objevila jejich píseň In The End.

Donald Trump v sobotu sdílel videozáznam, který dříve nahrál Dan Scavino, vedoucí sociálních sítích Bílého domu. Twitter ovšem video rychle stáhl. Nyní se místo klipu zobrazí zpráva: „Toto médium bylo deaktivováno v reakci na hlášení vlastníka autorských práv.“

Zpěvák kapely Linkin Park Chester Bennington, který zemřel v červenci před třemi lety, své názory na Donalda Trumpa sdílel velmi otevřeně. „Opakuji… Trump je pro USA větší hrozbou, než terorismus! Musíme vzít zpět naše hlasy a stát za tím, v co věříme,“ uvedl Bennington ve svém příspěvku na Twitteru několik měsíců před smrtí.

Pusťte si In The End, jednu z nejznámějších skladem. Oficiální videoklip k písni, který byl vydán v říjnu 2009, si na YouTube připsal velkolepý úspěch. Překonal 1 miliardu zhlédnutí.

Linkin Park je další z řady kapel a umělců, kteří Trumpovi hrozí právními kroky za neoprávněné použití jejich hudby. Donald Trump a jeho prezidentské kampaně byli již dříve vystaveny častým námitkám umělců požadujících, aby přestal používat jejich hudbu ve svých reklamách nebo na shromážděních. Mezi ně patří například Rolling StonesPharrell Williams, Aerosmith, Adele a další.

Zdroj: Rolling Stone, Twitter, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat